Fudbal Fudbal/Vesti

Kanga ponovo u Zvezdi

Novi-stari fudbaler Crvene zvezde je Gelor Kanga, vezista koji je u prethodnom mandatu u dresu našeg kluba donosio veliku radost svima kojima je crveno-bela boja u srcu. Vezista iz Gabona je parafirao trogodišnji ugovor i nije mogao da sakrije osmeh povodom povratka u Beograd.

– Zadovoljan sam što sam ponovo tu. Vratio sam se zbog dobrih odnosa sa ljudima iz kluba, kao i zbog ambicija koje su mi nagovestili pri razgovorima. Trudiću se da doprinesem što više mogu. Poznati su mi svi ciljevi koje sa sobom nosi dres Crvene zvezde, a mislim da moje iskustvo može da bude važan faktor na putu do njihovog ostvarivanja. Spreman sam – istakao je Kanga.

Vezistu rođenog 1990. godine tek očekuje detaljno upoznavanje sa stručnim štabom i saigračima.

– Nisam imao mnogo prilike da razgovaram sa Stankovićem, s obzirom da sam tek juče došao. Kao igrač, ostvarivao je velike rezultate i uspehe, a kao trener, čini se da bi to mogao da ponovi. Imaćemo priliku da se bolje upoznamo. Što se ekipe tiče, imamo dosta mladih igrača. Nadam se da ćemo kroz dobar rad uspeti da ostvarimo rezultate i ispunimo ciljeve, a to su titula i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja – podvlači Kanga.

Srećan zbog Kanginog povratka u Crvenu zvezdu je i sportski direktor Mitar Mrkela.

– Kangu nema potrebe posebno predstavljati, svi ga dobro znate. Kod nas je imao dve sjajne sezone, a odlučili smo da ga vratimo zbog karaktera i sposobnosti da preuzme odgovornost na sebe kad je najteže i najvažnije. Nadam se da će i u drugom mandatu u Beogradu imati toliko uspeha – ističe Mrkela.

Gelor Kanga je rođen 1. septembra 1990. godine u Ojemu. U matičnom Gabonu, čiji je standardni reprezentativac, promenio je tri kluba – Mangasport, Misile i Munana, u kojima je bio i više nego uspešan, pa je usledio odlazak u Rusiju. Tamo je pojačao Rostov za koji je na 82 meča postigao osam pogodaka i zabeležio 14 asistencija, nakon čega dolazi u redove našeg kluba. Ispostaviće se da je 1. jul 2016. godine bio veliki dan za Crvene zvezde, jer je Kanga tada postao naš novi član. Za godinu i po dana, na 59 mečeva postigao je 13 golova i zabeležio 21 asistenciju, a njegov pogodak protiv Krasnodara proglašen je za najlepši od strane Zvezdaša u prethodnoj deceniji. Usledio je odlazak u prašku Spartu za koju je na 81 utakmici postigao 31 pogodak i zabeležio 16 asistencija, a upravo odatle se vraća u crveno-beli dres.

Kanga je zadužio dres sa brojem 8.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama