Košarka Košarka/Vesti

Aleksa Radanov ponovo crveno-beli!

Reprezentativac Srbije i dete Crvene zvezde Aleksa Radanov vraća se u redove crveno-belih za koje će nastupati u naredne dve takmičarske sezone!

Radanov, visok 202 centimetra, rođen 01.02.1998.godine u Beogradu, prošao je sve mlađe selekcije našeg kluba u koji je stigao još 2013. godine. Kao jedan od najmlađih, bio je član i čuvene generacije crveno-belih koja je 2014.godine u Milanu postala juniorski prvak Evrolige. Takođe je naredne dve sezone igrao u finalima ovog turnira u Madridu i Berlinu.

Radanov je takođe prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije (za igrače do 16 i 18 godina) a za seniorski tim Srbije debitovao je 2019.godine u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo u Kini.

Može da igra na više pozicija u timu od beka do krila i jedan je od najtalentovanijih mladih „kombo“ igrača u celoj Evropi.

Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 2015.godine, a sa crveno-belima ima osvojene dve titule ABA lige, dve titule prvaka Srbije i Superkup ABA lige.

Prethodnu sezonu proveo je u dresu FMP-a gde je beležio 11 poena uz po 3 skoka i asistencije po utakmici.

Povratak Radanova u redove Crvene zvezde je nova prilika za momka koji je budućnost srpske košarke i crveno-belih. Klub izražava veliko zadovoljstvo što je Radanov kao dete Crvene zvezde i pored ponuda koje je imao nakon zapažene prethodne sezone, kao jedinu želju istakao povratak u Crvenu zvezdu!

Aleksa, dobro došao kući!

KK Crvena zvezda mts

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama