Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Напредак, Милијаш задовољан

Закотрљала се лопта на Маракани после више од месец дана, а фудбалери Дејана Станковића наставили су победнички низ на припремама. Савладана је екипа Напретка резултатом 2:1, а мрежу ривала погађали су Мирко Иванић и новајлија Срђан Спиридоновић.

Црвена звезда – Напредак 2:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Игор Ковачевић.

Стрелци: Иванић у 19. и Спиридоновић у 24. минуту за Црвену звезду, а Шарац у 81. минуту за Напредак.  

Црвена звезда: Борјан, Гајић (одд 46. Гобељић), Милуновић (од 40. Дегенек), Панков (од 46. Бабић), Родић (од 46. Ераковић), Саного (од 40. Јовичић), Николић (од 46. Јованчић), Иванић (од 46. Вулић), Спиридоновић (од 46. Радуловић), Катаи (од 46. Вукановић), Томане (од 46. Крстовић).

Напредак: Живковић, Спремо, Миловановић, Рашковић, Абубакар, Маринковић, Маркоски, Костић, Лековић, Мркић, Стевић.

Играли су још: Јорданов, Коцић, Зувић, Живановић, Зељковић, Ћуковић, Вучићевић, Матић, Шарац.

Запретиле су обе екипе већ у првим минутима меча. Прво је Абубакар шутирао главом поред Борјановог гола, а потом је Томане после сјајног продора био изблокиран од стране Лековића, да би Родићев ударац главом завршио преко пречке. Ређали су се опасни напади нашег тима, па је Иванић луцидно, у маниру правог плејмејкера упослио Катаиа који је изашао пред Живковића, али шутирао тик поред стативе. Расположен за игру је био Иванић па је после соло-продора по десном боку оштро шутирао у даљи угао, међутим, лопта је завршила поред гола.

Управо се Иванићу исплатила упорност у 19. минуту. Комбиновали су он и Томане, када је португалски нападач оштро послао лопту у казнени простор, а Звездина “осмица” рутински гађала даљи угао и довела наш тим до предности. Инспирисани за игру били су изабраници Дејана Станковића, а претио је и агилни Спиридоновић. Прво је сјајно упослио Томанеа који је шутирао у Живковића, а онда је уследила феноменална акција из које су црвено-бели удвостручили предност. Одлично је прошао Родић по левој страни у 24. минуту, заврнуо лопту на десни бок, а пас је стигао право до Спиридоновића који је сигурним ударцем уписао првенац у црвено-белом дресу.

Милиметри су делили Томанеа да у 32. минуту матира Живковића. Све је кренуло од Катаиа који је феноменалном асистенцијом упослио Родића, наш бек је оштро центрирао, а брзоногом нападачу је мало фалило да после уклизавања пошаље лопту у мрежу. Могло је прво полувреме да се заврши на најбољи могући начин за Црвену звезду, погодио је Катаи мрежу из слободног ударца, али само спољни део.

Мало је фалило и Ераковићу да упише првенац у црвено-белом дресу на старту другог дела игре. Центрирао је Вулић из угла, највиши у скоку је био дефанзивац рођен 2001. године, али је на гол-линији Маринковић успео да интервенише. Упркос вођству од 2:0 после првих 45 минута, нису стали са офанзивом фудбалери нашег тима. Могао је и Вулић да погоди мрежу у 51. минуту, али је његов оштар ударац из слободњака завршио поред стативе. Интелигентно су комбиновали изабраници Дејана Станковића и у 59. минуту када је Гајић упослио Вукановића који је у паду шутирао преко гола. Минут касније и шут Радуловића искоса са леве стране, али Живковић ногом, успева да заустави ударац младог везисте нашег тима, а покушао је и Крстовић главом, међутим, резултат се није мењао.

Високи пресинг који је Крстовић играо од самог уласка у игру, могао је да уроди плодом у 79. минуту када је Живковић при испуцавању погодио младог нападача нашег тима, али се лопта одбила поред гола. Смањили су гости у 81. минуту преко Шарца, али су меч мирно привели крају изабраници Дејана Станковића, уз феноменалан ударац Радуловића у последњим тренуцима меча, и остварили још једну победу у припремном периоду.

Савладала је Црвена звезда екипу Напретка у трећој припремној утакмици резултатом 2:1, а задовољан после још једног тријумфа био је помоћни тренер Ненад Милијаш.
 
milijas850.jpg
 

– Лепо је победити, па макар и у пријатељском мечу, али битније ми је да смо показали на терену све оно што увежбавамо на тренинзима. Играла су два тима по 45 минута, задовољан сам њиховим издањем, трчали су добро, тријумфовали смо, тако да је ова тренинга утакмица завршена успешно – почиње Милијаш.

Честитао је наш бивши капитен, а сада помоћни тренер, новајлији Срђану Спиридоновићу на дебитантском поготку у црвено-белом дресу.

– Драго ми је због њега. Лепо је постићи погодак у Црвеној звезди, уз то и дебитантски, посебан је осећај. Желим му и да у првом првенственом мечу постигне гол. Задовољан сам новајлијама, али и свим играчима. Заиста раде на високом нивоу.

Упркос томе што су изабраници Дејана Станковића данас одрадили и јутарњи тренинг, смогли су снагу и за меч и уз то тријумфовали.

– Играчи су веома уморни, данас им је био тежак дан. Сутра ће имати слободно поподне, зато су одиграли по полувреме сви играчи. Припреме су трајале краће него иначе, али ритам рада је озбиљан. Фудбалери су неоспорно уморни, али знају шта треба да раде.

Нема дилему Ненад Милијаш око циљева Црвене звезде у сезони која је пред нама.

– Надам се дуплој круни, време је да је освојимо. Идемо полако, утакмицу по утакмицу, али је врло важно да знамо наше циљеве – подвлачи Милијаш.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама