Košarka Košarka/Vesti

POČETAK ABA LIGE ODLOŽEN ZA OKTOBAR, SPORAZUM CRVENE ZVEZDE I ABA LIGE PRIORITET

Izvor: SD Crvena zvezda

U četvrtak 23.07.2020. godine održan je nastavak sednice Skupštine ABA lig na kojoj su učestvovali svi klubovi koji će se takmičiti u sezoni 2020-2021 u regionalnom takmičenju.

Među brojnim odlukama koje su donete na sednici koja je protekla u konstruktivnom tonu, svakako najvažnije su se ticale situacije vezane za pandemiju virusa Kovid-19 i početka nove sezone.

Jednoglasno odlukom svih klubova, sezona koja je trebalo da počne 19. septembra, pomerena je za 14 dana (zbog loše epidemiološke situacije sa korona virusom i porasta zaraženih osoba u svim državama iz koje dolaze klubovi ABA lige), pa će prve utakmice u novoj sezoni po već ranije utvrđenom rasporedu biti odigrane tokom prvog vikenda meseca oktobra (3-4.10.2020).

Prema ranije utvrđenim takmičarskim brojevima i rasporedu takmičenja, KK Crvena zvezda mts u prvom kolu gostovaće ekipi Cibone u Zagrebu.

Klubovi su takođe raspravljali o zdravstvenom protokolu i svim tehničkim pitanjima koja su vezana za normalno funkcionisanje svih učesnika ABA lige jtd u novonastalim okolnostima, a svim predstavnici klubova održavaće komunikaciju i pratiti aktuelnu situaciju u svim zemljama iz kojih dolaze učesnici ABA lige.

Osim striktne primene zdravstvenih protokola i konstruktivnih dogovora po tom pitanju, KK Crvena zvezda mts očekuje da se do sticanja uslova za početak šampionata u potpunosti po svim tačkama sprovede “sporazum o vansudskom poravnanju” između našeg kluba i ABA lige, koji je dogovoren na sednici Skupštine 27.05.2020.godine , potvrđen na narednoj Skupštini 29.06.2020.godine i potpisan i overen od strane ABA lige 30.06.2020. godine. Taj sporazum deponovan je u nadležni sud u Zagrebu. Time će se na zadovoljstvo svih i administrativno otkoniti sve smetnje da se liga koja je vlasništvo svih klubova – okrene sportu i terenu. Taj cilj je u interesu svih, klubova, lige, sponzora i navijača.

KK Crvena zvezda mts nastavlja svoje aktivnosti po ranije utvrđenom planu, o čemu će i javnost biti blagovremeno obaveštena.

KK Crvena zvezda mts

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama