Кошарка Кошарка/Вести

ПОЧЕТАК АБА ЛИГЕ ОДЛОЖЕН ЗА ОКТОБАР, СПОРАЗУМ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И АБА ЛИГЕ ПРИОРИТЕТ

Извор: СД Црвена звезда

У четвртак 23.07.2020. године одржан је наставак седнице Скупштине АБА лиг на којој су учествовали сви клубови који ће се такмичити у сезони 2020-2021 у регионалном такмичењу.

Међу бројним одлукама које су донете на седници која је протекла у конструктивном тону, свакако најважније су се тицале ситуације везане за пандемију вируса Ковид-19 и почетка нове сезоне.

Једногласно одлуком свих клубова, сезона која је требало да почне 19. септембра, померена је за 14 дана (због лоше епидемиолошке ситуације са корона вирусом и пораста заражених особа у свим државама из које долазе клубови АБА лиге), па ће прве утакмице у новој сезони по већ раније утврђеном распореду бити одигране током првог викенда месеца октобра (3-4.10.2020).

Према раније утврђеним такмичарским бројевима и распореду такмичења, КК Црвена звезда мтс у првом колу гостоваће екипи Цибоне у Загребу.

Клубови су такође расправљали о здравственом протоколу и свим техничким питањима која су везана за нормално функционисање свих учесника АБА лиге јтд у новонасталим околностима, а свим представници клубова одржаваће комуникацију и пратити актуелну ситуацију у свим земљама из којих долазе учесници АБА лиге.

Осим стриктне примене здравствених протокола и конструктивних договора по том питању, КК Црвена звезда мтс очекује да се до стицања услова за почетак шампионата у потпуности по свим тачкама спроведе “споразум о вансудском поравнању” између нашег клуба и АБА лиге, који је договорен на седници Скупштине 27.05.2020.године , потврђен на наредној Скупштини 29.06.2020.године и потписан и оверен од стране АБА лиге 30.06.2020. године. Тај споразум депонован је у надлежни суд у Загребу. Тиме ће се на задовољство свих и административно отконити све сметње да се лига која је власништво свих клубова – окрене спорту и терену. Тај циљ је у интересу свих, клубова, лиге, спонзора и навијача.

КК Црвена звезда мтс наставља своје активности по раније утврђеном плану, о чему ће и јавност бити благовремено обавештена.

КК Црвена звезда мтс

Скочи на траку са алаткама