Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Металац – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Настављају фудбалери нашег клуба да бележе добре резултате у припремном периоду, па су тако, данас, савладали Металац резултатом 1:0 на гостовању у Горњем Милановцу, а тријумф је поготком потписао млади Никола Крстовић.

Металац – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: ФК Металац, Горњи Милановац.

Судија: Мирослав Милетић.

Стрелац: Крстовић у 89. минуту.

Металац: Пулетић (од 68. Савић), Влалукин (од 68. Влаовић, од 84. Пецељ), Антонијевић, Врањанин (од 61. Милићевић), Васиљевић (од 61. Анђелковић), Гочанин (од 68. Чумић), Јокић (од 68. Мијаиловић), Десанчић (од 61. Зоћевић), Катанић (од 46. Максимовић), Ембонгу, Поповић (од 61. Ђурић).

Црвена звезда: Борјан (од 65. Катић), Гајић (од 65. Гобељић), Милуновић (од 65. Дегенек), Панков (од 65. Бабић), Хајдин (од 32. Ераковић), Петровић (од 65. Јовичић), Саного (од 65. Вулић), Иванић (од 65. Николић), Спиридоновић (од 65. Радуловић), Катаи (од 65. Крстовић), Томане (од 46. Вукановић).

После успешне провере против ИМТ-а (2:0), савладан је и нови Суперлигаш – екипа Металца из Горњег Милановца (1:0).

Станковић је од првог минута указао шансу придошлици Срђану Спиридоновићу, ког су навијачи Црвене звезде, додуше преко малих екрана, јер се утакмица није играла пред публиком, имали прилику да виде по први пут у дресу са омиљеном комбинацијом боја. На другој страни, тачније по левом боку, деловао је такође један нови, али веома добро познат фудбалер за Звездаше – Александар Катаи. Управо је комбинација њих двојице из 13. минута могла да резултира голом за наш тим. Пробио је Катаи и феноменално упослио брзоногог Спиридоновића који се нашао пред голом Металца, али у пуном трку шутирао право у Пулетића који је одлично истрчао.

Занимљиво је покушао и Гајић у 16. минуту, када је после центаршута Хајдина успео волејем у паду да захвати лопту, међутим, расчистили су дефанзивци домаћих опасност. Запретио је још једном наш десни бек када је шутирао са десетак метара у 22. минуту, али је Пулетић успео да заустави тај ударац. За прву промену се Станковић одлучио већ у 32. минуту па је Страхиња Ераковић заменио Стефана Хајдина и покрио позицију левог бека. Имали су још неколико прилика наши фудбалери, али се на одмор отишло без голова.

Наставио је Спиридоновић и у другом делу игре да сјајним кретањем и великом брзином прави проблеме фудбалерима Металца. Упослио га је Иванић у 49. минуту, а он је из прве шутирао са више од двадесет метара, веома снажно, али ипак поред гола. Могао је и Иванић да матира Пулетића у 55. минуту после асистенције Вукановића главом. Наша “осмица” је сјајно предриблала Врањанина, али је Пулетић пратио развој ситуације и успео да одбрани ударац луцидног везисте.

Направио је чак девет промена Дејан Станковић у 65. минуту меча, а с обзиром на две измене од нешто раније, прилику да заврши меч имали су сви фудбалери који су сусрет почели са клупе. Неодлучан је био Катић у 72. минуту, али на сву срећу Максимовић то није успео да искористи, већ је његов лоб ударац завршио преко гола. Ређали су се опасни напади црвено-белих као на траци и заиста се осетила велика жеља код изабраника Дејана Станковића да тријумфују и на овом мечу, иако је пријатељског карактера. Комбиновали су Вулић и Крстовић у 80. минуту када је наш везиста пробио по десној страни и упутио оштар центаршут у петерац, али тамо није било фудбалера Црвене звезде.

Крстовићев волеј који је Савић једва успео да одбрани је послужио као увертира у оно што је уследио минут касније, када је поново талентовани нападач био у центру пажње. Центрирао му је Гобељић у 89. минуту, а он рутински, главом, лопту шаље у даљи угао и решава питање победника на данашњем мечу.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама