Фудбал Фудбал/Вести

Катаи: Биће тешко, али не одустајемо од Лиге шампиона

Повратник у Црвену звезду и момак којег су навијачи нашег клуба дуго очекивали Александар Катаи говорио је о повратку у наш клуб, како из његовог угла изгледају прирпеме на Дивчибарама, као и о очекивањима у наредној сезони.
 

– Невероватан је осећај поново бити део таквог клуба као што је Црвена звезда. Надам се да ћу остварити са саиграчима још веће и запаженије успехе.  Изузетно лепе емоције и успеси везују ме за мој клуб. Знам колико је Звезда велики клуб, као и да сваке године има највеће могуће амбиције, а видим да смо сви у екипи спремни да их остваримо. На тренинзима влада феноменална енергија. Иако сам од скора стигао осећам да тим дише као један што је један од кључних предуслова за остваривање успеха – истакао је Катаи.

Звездин “магико”, надимак који су му дали звездаши, оценио је рад на припремама чистом десетком.

– Прија ми што смо у Србији на припремама. С обзиром на то да овде на Дивчибарама имамо све услове за квалитетан рад. Терен је потпуно нов, ми смо прва екипа која је тренирала на њему. Оно што је такође веома битно јесте да је време изузетно пријатно. Стручни штаб ради одличан посао, сваком играчу посвећују пођеднаку пажњу било да он има 16 или 30 година. Студиозно и професионално приступамо сваком тренингу и управо зато могу да кажем да нам ниједан тренинг до сада није био незанимљив. Користимо различите реквизите, наравно ту су и вежбе са лоптом тако да је рад свакако разноврстан.

Катаи је изнео и очекивања у наредној сезони.

– Црвена звезда сваке године пред себе поставља као циљ дуплу круну и учешће у Европи. Наравно, главна “мета” је Лига шампиона, иако ће бити веома тешко. Ови момци су показали у претходним сезонама да имају квалитет, а сада очекујем да заједничким снагама остваримо још веће успехе. Збго читаве ситуације са корона вирусом промењен је формат такмичења, али се ми нећемо много обазирати на то. Правила игре су јасна, а на нама је да им се што боље прилагодимо и остваримо успехе.

Наравно, наш сјајни дриблер не крије задовољство због сарадње са Дејаном Станковићем.

– На том путу много ће нам помоћи Дејан Станковић, један од легенди нашег клуба и српског фудбала. Од њега сваки играч има шта да научи, а допада ми се начин на који богато искуство из играчких дана преноси на нас. Свакако су његова и енергија стручног штаба снажан ветар у леђа нама играчима – подвукао је Александар Катаи.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама