Fudbal Fudbal/Vesti

Detaljan rad na taktici za kraj trećeg dana

Fudbaleri Crvene zvezde su oko 18 časova, po lepom vremenu za rad, istrčali na teren hotela “Crni vrh” kako bi obavilii peti trening po dolasku na Divčibare na kojem je u centru pažnje bila taktika.

Uvodni deo podrazumevao je standardno zagrevanje i razgibavanje, da bi potom istrčavanjima od kraja terena do centra završili neophodnu pripremu pred trening. Takođe, uz pomoć standardnih rekvizita poput prepona, štapova i čunjeva, naši prvotimci su se spremili za ono što ih je očekivalo u nastavku. Nije izostala ni popularna ševa u kojoj su, podeljeni u tri grupe, uživali naši fudbaleri.

Zatim se prešlo na pažljivo i marljivo objašnjavanje taktike koju naš stručni štab želi da nametne našim prvotimcima, a oni su upijali sve instrukcije i savete trenera Stankovića. Sav fokus bio je usmeren na taktičke zamisli, kao i na pozicionom pomeranju i tačnim, pravovremenim dodavanjima.

Posle toga su naši prvotimci, podeljeni u dve grupe, igrali fudbal na skraćenom terenu. Već sada se vidi koliko su ozbiljno i motivisano ušli u letnje pripreme sa željom da svoju igru podignu na još viši nivo. Sigurno je ovakav vid treninga prijao našim fudbalerima, jer kada je lopta u nogama sve je lako.

Golmani su radili odvojeno sa trenerom Pjerluiđi Briviom, a pored standardnih vežbi, koje će im pomoći da se što bolje pripreme za udarce protivnika, Zvezdini čuvari mreže uvežbavali su i tačna dodavanja.

Polako se rad crveno-belih usmerava i ka onome što ih čeka u nastavku. To podrazumeva da se igra što brže i da ekipa izgleda što kompaktnije na terenu. Posle sat i po vremena, naši igrači su otišli na zasluženi odmor.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama