Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Gavril Subotić i Ivan Basara potpisali za Zvezdu

Vaterpolo klub Crvena zvezda dobio je dva velika pojačanja za narednu sezonu.

Nema sumnje da će nova vaterpolo sezona u Srbiji biti veoma zanimljiva i verovatno najkvalitetnija u poslednjih pet godina. Već neko vreme se pominje mogućnost da Miloš Ćuk pojača Novi Beograd, u koji je stigao i Draško Gogov, a da će Strahinja Rašović zaigrati za Radnički iz Kragujevca. Odgovor na ta, za sada samo potencijalna pojačanja, spremila je i Crvena zvezda. Naime, crveno-beli su na zvaničnom Instagram nalogu objavili da su ugovor sa Zvezdom potpisali Gavril Subotić i Ivan Basara.

Nekadašnji igrači Partizana će pojačati tim Igora Milanovića, ali još uvek nije poznato na koje igrače iz prošle sezone računaju crveno-beli.

Subotić je povremeni reprezentativac Srbije, koji će sigurno više prostora imati u narednim godinama. Ponikao je u Jadranu, a potom se preselio u Beograd, gde je nastupao za Partizan. Od 2016. je bio član italijanskog Posilipa, zatim je pojačao moskovski Dinamo i u prošloj sezoni je nosio kapicu mađarskog Solnoka.

Foto: VK Radnički

Upravo iz Mađarske stiže i Basara, a 32-godišnji vaterpolista je karijeru započeo na Tašmajdanu, u školi Vaterpolo kluba Beograd, a u nastavku bogate karijere je nastupao za Vojvodinu, Partizan, Radnički i od 2015. za mađarske klubove Pečuj, Seged, AVUS i Senteš.

Crvena zvezda je i prošle sezone imala jako dobar sastav, ali crveno-beli još uvek nisu otkrili da li će Nikola Rađen, Miloš Vukićević i drugi igrači nastupati za Zvezdu i u narednoj sezoni. Pre Subotića i Basare, za crveno-bele su potpisali talentovani vaterpolisti Partizana, Petar Smiljević i Lazar Vićković. Kako nezvanično saznajemo, ruski vaterpolisti, Ivan Gusarov i Viktor Ivanov, nisu više članovi crveno-belih, dok su na izlaznim vratima i Veljko Tankosić, Vasilije Martinović, kao i Marko Janković, koji bi mogao da se vrati u Šabac.

Izvor: vaterpolovesti.com

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama