Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Predstavljamo vam: Džordan Lojd

NBA šampion stiže na Mali Kalemegdan!  Džordan Lojd je (kako prenose neki ugledni novinari) novi košarkaš Crvene zvezde! Ostalo je još da klub to objavi javno.

Lojd je defanzivno prilično dobar igrač. Pik čita jako dobro i kada dođe u situaciju da preuzima ume da je reši u svoju korist. Nije preterano agresivan u odbrani, ali bi mogao postati ako se tribine otvore za navijače i ako iskusi atmosferu kakvu samo Zvezdini navijači znaju da prirede. Obožava dobru atmosferu, tim je uvek ispred njega i on je toga svestan. Nije mekan na skoku za razliku od mnogih na njegovoj poziciji.

Što se napada tiče prava je haubica. Ima sjajne procente u svim šutevima. 42% za tri, 40% za dva, neverovatnih 60% iz šuteva koje ne kreira. Sa bacanja jako siguran. Ono što je možda i jedina slabost u njegovom napadu je pad koncentracije gde može da digne šut sa 8 metara, a 15 sekundi je ostalo do kraja napada. Vidi saigrače dobro i prepoznaje dobro otvaranje iz pika, kao i loša preuzimanja. Pik ne vrti previše često, ali to i nije njegov posao, to će raditi plejmejker. Nema najbolji odraz, ali i dalje ima ogroman broj načina da kazni protivnika na obruču.

Ima ogromnu želju za igranjem košarke, što pokazuje poslednjim partijama u Valensiji. Kapitalac, nema šta.

CZBG portal

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama