Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Представљамо вам: Џордан Лојд

НБА шампион стиже на Мали Калемегдан!  Џордан Лојд је (како преносе неки угледни новинари) нови кошаркаш Црвене звезде! Остало је још да клуб то објави јавно.

Лојд је дефанзивно прилично добар играч. Пик чита јако добро и када дође у ситуацију да преузима уме да је реши у своју корист. Није претерано агресиван у одбрани, али би могао постати ако се трибине отворе за навијаче и ако искуси атмосферу какву само Звездини навијачи знају да приреде. Обожава добру атмосферу, тим је увек испред њега и он је тога свестан. Није мекан на скоку за разлику од многих на његовој позицији.

Што се напада тиче права је хаубица. Има сјајне проценте у свим шутевима. 42% за три, 40% за два, невероватних 60% из шутева које не креира. Са бацања јако сигуран. Оно што је можда и једина слабост у његовом нападу је пад концентрације где може да дигне шут са 8 метара, а 15 секунди је остало до краја напада. Види саиграче добро и препознаје добро отварање из пика, као и лоша преузимања. Пик не врти превише често, али то и није његов посао, то ће радити плејмејкер. Нема најбољи одраз, али и даље има огроман број начина да казни противника на обручу.

Има огромну жељу за играњем кошарке, што показује последњим партијама у Валенсији. Капиталац, нема шта.

ЦЗБГ портал

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама