Ostali sportovi SDCZ

Cilj je ostvaren. Crveno-bele su ponovo u eliti

Stonoteniserke Crvene zvezde uspešno su završile sezonu koja ni za koga nije bila laka. Naše devojke su još od septembra prethodne godine na plećima imale pritisak ekspresnog povratka u elitni rang srpskog ženskog stonog tenisa, a na kraju su cilj ostvarile na najlepši mogući način i to u našoj kući u dvorani na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“.

Odustajanjem ekipe Obilić-Aleve iz Novog Kneževca postalo je jasno da jednom pobedom u duelim sa Vojvodinom 2011 i Čokom crveno-bele obezbeđuju povratak u Super ligu. Tako je i bilo, devojke ništa nisu prepuštale slučaju i već u prvom duelu slavile su i rešile sve dileme.

STK Vojvodina 2011 Novi Sad – STK Crvena zvezda 2:4

U uvodu meča Emilija Tiragić je prilično lako savladala Mariju Stajić pa se pojavila i zebnja da sve ovo možda i ne bude baš onako kako smo očekivali. Ipak, vrlo brzo su Neda Kandić i Minja Vladimirov postavile stvari na svoje mesto, donele prednost našoj ekipi, a „završni udarac“ Novosađankama zadale su Marija Stajić i Minja Vladimirov. Posebno treba istaći mladu i supertalentovanu Minju Vladimirov koja je u duelu sa Milijanom Dujaković gubila 2:0 u setovima, ali je u tom momentu pored nesumnjivog kvaliteta pokazala i mentalnu stabilnost, preokrenula rezultat i Crvenoj zvezdi i zvanično donela plasman u Super ligu.

Večernji termin doneo je našim stonoteniserkama duel sa ekipom Čoke koja je pre toga pobedom nad Novosađankama takođe obezbedila plasman u stonotenisku elitu za narednu sezonu. Ekipa protiv koje smo i u ligaškom delu sezone vodili žestoke borbe bila je fizički spremnija i ostvarila trijumf.

STK Crvena zvezda – STK Čoka 1:4

Opravdanje našim devojkama, ako je opravdanje uopšte i potrebno, je činjenica da su odmah nakon prvog susreta i trijumfa pohitale u dvoranu SC „Vizura“ gde su zdušno bodrile klupske kolege u polufinalnom duelu plej-ofa.

Nepotrebno je bilo šta opširnije izlagati o duelu sa ekipom Čoke. Cilj je ostvaren. Izboren je povratak u elitu i sada sledi priprema svih segmenata kluba da i u Super ligi naše devojke predstavljaju značajan faktor jer to zaslužuju i to mogu. Pre toga, upućujemo čestitke svim devojkama, trenerima, kao i rukovodstvu kluba na plasmanu u Super ligu Srbije.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama