Fudbal Fudbal/Vesti

Srđan Spiridonović u Crvenoj zvezdi

Prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku za naš klub je brzonogi Srđan Spiridonović. On se danas obavezao na trogodišnju vernost Crvenoj zvezdi i predstavljaće kapitalno pojačanje za tim Dejana Stankovića u narednoj sezoni.

Spiridonović, koji se najbolje snalazi na poziciji krilnog napadača nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u Crvenu zvezdu.

– Čast mi je što sam stigao u najveći klub na Balkanu. Ponosan sam zbog činjenica da Dejan Stanković ima poverenja u mene, to je privilegija. Daću sve od sebe da to opravdam na terenu. Ja sam ponosan Srbin i biće sjajno igrati kod kuće – istakao je naš novi fudbaler.

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela ističe da je Spiridonović dugogodišnja želja našeg kluba.

– Zadovoljan sam potpisom Spiridonovića. On je jedan od igrača koje smo usaglasali sa Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom. Pratili smo ga i prošle godine, bilo je nekih priča da će i tada doći, ali to se nije desilo. Veoma sam zadovoljan što smo u ovom prelaznom roku uspeli da realizujemo taj transfer. Verujem da će Spiridonović biti dobro pojačanje – tvrdi naš sportski direktor.

Srđan Spiridonović je rođen 13. oktobra 1993. godine u Beču. Prošao je omladinske škole bečkog Rapida i lokalnog rivala Austrije u kojoj je napravio i prve profesionalne korake i zabeležio 11 nastupa. Potom se oprobao u pečalbi, pa je nosio dresove Vićence (8 utakmica) i Mesine (7 utakmica i gol), a karijera mu je krenula uzlaznom putanjom kada je prešao u austrijsku Admiru u sezoni 2015/16. Tu je za dve sezone na 54 meča postigao devet pogodaka, što mu je obezbedilo transfer u grčki Panionios u kom je takođe za dve godine skupio 54 nastupa, ali postigao četiri gola više u odnosu na prošli klub. Prethodnih godinu dana nosio je dres poljskog Pogona u kom je bio jedan od najzapaženijih igrača i na 24 meča postigao šest pogodaka.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama