Фудбал Фудбал/Вести

Срђан Спиридоновић у Црвеној звезди

Прво појачање у летњем прелазном року за наш клуб је брзоноги Срђан Спиридоновић. Он се данас обавезао на трогодишњу верност Црвеној звезди и представљаће капитално појачање за тим Дејана Станковића у наредној сезони.

Спиридоновић, који се најбоље сналази на позицији крилног нападача није крио задовољство због доласка у Црвену звезду.

– Част ми је што сам стигао у највећи клуб на Балкану. Поносан сам због чињеница да Дејан Станковић има поверења у мене, то је привилегија. Даћу све од себе да то оправдам на терену. Ја сам поносан Србин и биће сјајно играти код куће – истакао је наш нови фудбалер.

Спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела истиче да је Спиридоновић дугогодишња жеља нашег клуба.

– Задовољан сам потписом Спиридоновића. Он је један од играча које смо усагласали са Дејаном Станковићем и његовим стручним штабом. Пратили смо га и прошле године, било је неких прича да ће и тада доћи, али то се није десило. Веома сам задовољан што смо у овом прелазном року успели да реализујемо тај трансфер. Верујем да ће Спиридоновић бити добро појачање – тврди наш спортски директор.

Срђан Спиридоновић је рођен 13. октобра 1993. године у Бечу. Прошао је омладинске школе бечког Рапида и локалног ривала Аустрије у којој је направио и прве професионалне кораке и забележио 11 наступа. Потом се опробао у печалби, па је носио дресове Вићенце (8 утакмица) и Месине (7 утакмица и гол), а каријера му је кренула узлазном путањом када је прешао у аустријску Адмиру у сезони 2015/16. Ту је за две сезоне на 54 меча постигао девет погодака, што му је обезбедило трансфер у грчки Паниониос у ком је такође за две године скупио 54 наступа, али постигао четири гола више у односу на прошли клуб. Претходних годину дана носио је дрес пољског Погона у ком је био један од најзапаженијих играча и на 24 меча постигао шест погодака.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама