Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Пролетер

На прослави 31. титуле и 75. рођендана нашег клуба, фудбалери Црвене звезде дочекали су Пролетер у оквиру последњег кола Суперлиге Србије и тријумфовали резултатом 2:1, головима Матеа Гарсије и Милана Гајића, чиме је на најбољи начин заокружен данашњи спектакл.

Црвена звезда – Пролетер 2:1 (2:1)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 18.362.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Гарсија у 18, Гајић у 37. минуту за Црвену звезду, а Андрејевић у 6. минуту за Пролетер.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић, Јовичић (од 66. Саного), Николић, Гарсија (од 74. Вулић), Бен (од 20. Иванић), Вукановић (од 74. Радуловић), Павков (од 46. Томане).

Резерве: Поповић, Бабић, Саного, Вулић, Иванић, Радуловић, Томане.

Пролетер: Петрић, Митровић, Пејић, Караклајић (од 68. Новаковић), Миросављев (од 76. Рушевић), Марјановић, Леандро (од 68. Јоковић), Јовановић (од 46. Радиновић), Андрејевић, Танасин, Бабић (од 68. Шћепановић).

Резерве: Кнежевић, Балабановић, Новаковић, Јоковић, Радиновић, Шћепановић, Рушевић.

Жути картони: Родић, Милуновић (Црвена звезда).

Право Звездашко вече на стадиону “Рајко Митић”. Прослава 31. титуле, славље поводом 75. рођендана нашег клуба и још једна победа нашег клуба.

Прво узбуђење на данашњем мечу виђено је у 5. минуту када је Бен пробио по левој страни и асистирао за Павкова, али је у последњем тренутку одбрана Пролетера успела да интервенише. Ипак, гости су стигли до предности минут касније, када је после центаршута из корнера – Андрејевић био највиши у скоку и послао лопту у мрежу Борјана. Реакција Црвене звезде је уследила у 18. минуту. Све је кренуло од Вукановића који је послао хируршки прецизан пас кроз средину за Гарсију, а Аргентинац се сјајним кретањем нашао пред Петрићем и прецизно шутирао у ближи угао. Два минута касније је покушао Јовановић, али Борјан феноменалном парадом шаље лопту у корнер.

Демонстрирао је Иванић сјајан преглед игре у 30. минуту када је променио страну и упослио Гајића који је утрчавао на десном боку, али ударац нашег бека завршава у рукама Петрића. Офанзивно су расположени наши дефанзивци, па је и Родић два минута касније опробао ударац са више од двадесетак метара, али лопта одлази поред гола. Наставили су да прете са дистанце наши фудбалери, па је и Дегенек шутирао, одмах после Родића, али право у голмана Пролетера. Исплатила се тотална иницијатива нашег тима. Играо се 37. минут, упослио је Гарсија данас веома расположеног Гајића, а наш бек је шутирао прецизно у даљи угао Петрићевог гола и преокренуо резултат.

Све данас протиче у знаку Матеа Гарсије. И у друго полувреме је ушао жељан игре и доказивања, па је сјајним пасом пронашао Томанеа, ком је ипак недостајало мало да закачи лопту и надмудри Петрића. Изашао је Португалац пред голмана гостију у 48. минуту после луцидног паса Иванића, али га је погодио у ногу, па је резултат остао непромењен. Слично као и Дегенек у првом делу игре, шутирао је и Милуновић са велике дистанце, али поред стативе Петрића, а играо се 60. минут. Деби у званичном мечу у црвено-белом дресу дочекао је Секу Саного. Он је у 66. минуту ушао на терен уместо Јовичића и добио громогласне аплаузе од звездашке публике. Уследио је нешто мирнији период, а монотоност је прекинуо Гајић ударцем у 85. минуту који је завршио поред Петрићевог гола, а потом је и нешто касније стрелац другог поготка за наш тим, могао главом да се још једном упише у стрелце. Шутирао је и Родић у надокнади, и то десном ногом, али резултат се није променио.

Остварили су фудбалери Црвене звезде још једну првенствену победу, а после сусрета са Пролетером уследио је до сада невиђен спектакл, поводом прославе 31. титуле и 75. рођендана нашег клуба.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама