Ostali sportovi SDCZ

Crvena zvezda u finalu Kupa Srbije

Još jedan večiti derbi i još jedna pobeda aktuelnog šampiona i branioca kupa Srbije Crvene zvezde.

Zvezda je do pobede od 28:20 (10:14) stigla sa mnogo sreće, muke i truda i tako se plasirala u novo finale.

U 10. minutu utakmice pao je prvi esej. Partizan je bio u napadu, duboko na polovini rivala, ali je Aleksandar Đorđević pročitao jadan pas protivnika i presekao loptu. Usledila je trka na 60 metara između Đorđevića iz Crvene zvezde i Stevana Stevanovića iz Partizana koju je dobio igrač u crveno-belom dresu. Očekivalo se da će kao i mnogo puta pre u poslednje tri godine, crveno-beli potpuno preuzeti inicijativu, i lako doću do pobede, ali sa tim se nisu slagali igrači Partizana, koji su samo pet minuta kasnije esejem Vladimira Milutinovića i golom Džavida Jašarija poravnali rezultat na 6-6.

Usledio je period u kome su crno-beli bili znatno konkretniji i opasniji, koji je u 24. minutu materijalizovao Stevan Stevanović drugim esejem za Partizan. Do kraja prvog poluvremena naši ragbisti su se trudili svim silama da preokrenu rezultat. Ipak, to im nije pošlo za rukom, iako je Denis Čengaj u 38. minutu postigao drugi esej za crveno-bele. Ipak, Partizan je ostao u vođstvu jer je Miloš Zogović promašio dodatni šut na gol. U poslednjem minutu Džavid Jašari je iz kaznenog udarca povećao prednost gostiju na 14:10, što je bio i konačan rezultat prvog dela.

Ključni momenat utakmice dogodio se odmah na startu drugog poluvremena. Branko Čarapić probio se kroz odbranu našeg tima, ali umesto da položi loptu iza esej linije, uradio je to greškom metar ispred nje. U sledećem napadu Dušan Milutinović je uneo loptu u esej prostor Zvezde, ali ga je Vojislav Dedić sprečio u nameri da je položi. Samo minut kasnije jedini stranac u crveno-belom dresu, Australijanac Danijel Votson postiže treći esej za Zvezdu. Miloš Zogović je precizan, pa crveno-beli po drugi put dolaze u vođstvo na utakmici, ovaj put sa 16:14. Zvezda je čuvala prednost sve do 63. minuta kada Dragan Janković esejem, i Džavid Jašari ponovo donose prednost Partizanu od 20:16. Njihova radost nije dugo trajala jer Zvezda samo tri minuta kasnije, drugim esejem Denisa Čengaja i golom Zogovića po treći put stiču prednost 22:20. Tačku na neizvesnu utakmicu stavio je Votson u 76. minutu za konačnih 28:20.

Crveno-beli su ovim trijumfom obezbedili finale Kupa Srbije u kome će narednog vikenda odmeriti snage sa ekipom Dorćol Tigrova, koja je u Nišu savladala domaći Radnički sa 36:18.

Crvena zvezda – Partizan 1953 28:20 (10:14)

Beograd – Stadion: SC Inge. Gledalaca: 150. Sudija: Đorđe Divić. Pomoćnici: Stefan Stamenić, Karolina Blizinac (svi Beograd).

Poeni za Crvenu zvezdu: 5 eseja – Đorđević Aleksandar 10. min, Čengaj Denis 38. i 66. min, Votson Daniel 43. i 76. min. Golovi: Zogović Miloš 4/5.

Poeni za Partizan 1953: 3 eseja – Milutinović Vladimir 15. min, Stevanović Stevan 24. min, Janković Dragan 63. min. Golovi: Jašari Džavid 4/4.

Crvena zvezda: Votson Daniel, Vulić Nikola, Ćalić Miloš, Nikolić Vladica, Žujić Nenad, Đurić Nikola, Žarković Balša, Štrbac Vuk, Trifunović Rajko, Dedić Vladislav, Zogović Miloš, Nedeljković Stefan, Janković Marko. Rezerve:Đorđević Aleksandar, Dedić Vojislav, Milovanović Valentino, Čengaj Denis.

Partizan 1953: Janković Dragan, Manojlović Nemanja, Milutinović Vladimir, Stoiljković Mihailo, Vojinović Pavle, Pavlović Aleksandar, Jašari Džavid, Milutinović Dušan, Čarapić Branko, Kušić Vlado, Abidinović Darii, Karanović Velibor, Stevanović Stevan. Rezerve: Bibić Denis, Bibić Enis, Nenadović Vanja, Ilić Mihailo.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama