Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Petar Smiljević i Lazar Vićković prešli iz Partizana u Zvezdu

Talentovani vaterpolisti Partizana, Petar Smiljević i Lazar Vićković, karijeru će nastaviti u redovima večitog rivala.

Prema pisanju Sportskog Žurnala, 20-godišnji Smiljević i Zvezda su se dogovorili još prošle godine da mladi vaterpolista pojača igrački kadar crveno-belih, a njegovim stopama sada je krenuo i godinu dana stariji saigrač iz Partizana, Lazar Vićković. Tu informaciju potvrdio i trener Partizana, Marko Bašić, koji je istakao da razume mlade igrače i da im želi sve najbolje.

– Za Vićkovića sam znao, najavljivao je da ne može više, da je nezadovoljan. Smiljević je bio jedan od mojih prioriteta za sledeću sezonu, naše dete prošao je celu školu. Pet godina sam ga trenirao, sad ide kad treba najviše da pokaže. Ne može ni on više. To su super deca, razumem ih, ali sam nemoćan kao trener bilo šta da uradim. Želim im sve najbolje, neka ostvare svoje želje – razočarano, ali realno, konstatuje za Žurnal trener crno-belih.

Vićković je u prethodne dve sezone za Partizan u Regionalnoj ligi odigrao 30 utakmica i postigao isto toliko golova, dok je Smiljević na 32 meča bio strelac 19 golova.

Crno-beli su u decembru ostali bez tri važna igrača, Nikole Radulovića, Nikole Radonjića i Filipa Radojevića, koji je pojačao upravo Crvenu zvezdu. U sadašnjem sastavu, samo nekoliko igrača ima više od 20 godina, dok su svi ostali mlađi.

Izvor: vaterpolovesti

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama