Фудбал Фудбал/Вести

ЗВЕЗДИНА ТРИПЛЕТА

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда је једини клуб којем је од осамостаљења Србије пошло за „ногом“ то да освоји Суперлигу, Омладинску и Кадетску лигу у једној сезони. Тиме је поновљен успех остварен пре две године када је такође наш клуб освојио триплету, а све то говори о црвено-белој доминацији, како у сениорском, тако и јуниорском фудбалу.

Колико је Црвена звезда убедљива у Србији, говори то да је почела да руши сопствене рекорде. Када је у сезони 2017/18 освојена триплета, био је утисак да ће требати много времена да прође, да би се тај успех поновио. Ипак, црвено-беле ведете нису дуго чекале – свега две године нам је требало да поново освојимо Суперлигу, Омладинску и Кадетску лигу Србије у једној сезони. Конкретно, у овој такмичарској години смо од вечитог ривала у три најстарије селекције, имали укупно 32 бода више, а с обзиром на то да Суперлига није завршена, постоји могућност да разлика буде и већа.

Сениори Црвене звезде су сезону почели под командом Владана Милојевића, човека који је и пре две године изборио титулу са црвено-белима. Ипак, оно што је Милоје започео, то је Дејан Станковић завршио, па је наш клуб 29. маја тријумфом над Радом од 5:0, укњижио укупно 31. титулу. У сезони 2017/18, наш тим је у првом делу сезоне освојио 77 бодова, а остварио је и седам победа у плеј-офу и тако на врло доминантан начин показао супериорност. У овом тренутку, с обзиром на то да Суперлига још увек траје, Црвена звезда има 72 бода, а остало је три кола до краја, што значи да изабраници Дејана Станковића имају прилику да бодовно надмаше оно што је тим Владана Милојевића остварио тад у оквиру 30. кола. Црвено-бели ће такође имати прилику и да освоје Куп Србије и тако додају додају још један трофеј на овосезонској листи.

Омладинце је пре две године на терену предводио – Жељко Гаврић, момак који је у овом тренутку један од најважнијих фудбалера у тиму Дејана Станковића, што довољно говори и о фабриковању играча за сениоре као приоритетном задатку наше Омладинске школе. Наши омладинци су тада у последњем колу, у невероватном мечу против Партизана, тријумфовали 4:3 после преокрета, а победоносни гол управо је дело Гаврића, чиме су претекли водећи Бродарац и са 76 бодова освојили титулу. У том мечу, гол је чувао Милош Гордић, а одбрану „држао“ Страхиња Ераковић, момци чије време у црвено-белом дресу тек долази, док је таленте рођене 2000. године и млађе са клупе предводио Милан Лешњак. Овосезонски омладинци нису дочекали то да одиграју 30. кола, с обзиром да су због пандемије корона вируса прекинута сва јуниорска такмичења у Србији. Изабраници Славољуба Ђорђевића су на 19 мечева освојили 49 бодова и заслужено завредили титулу, а прекоманду у сениорски тим већ су добили Андрија Катић, Урош Благојевић и Илија Бабић. О успеху Ђорђевићевих пулена говори и то да су ушли међу 16 најбољих јуниорских екипа у Европи.

Успео је Никола Пуача пре две сезоне да доведе црвено-беле кадете, дечаке рођене 2001. године до титуле. Момци које су тада на терену предводили Борисав Бурмаз, Лука Великић и Његош Купусовић, чије се сениорске битке у првом тиму Црвене звезде тек очекују, су освојили 79 бодова и тако демонстрирали раскошан потенцијал. Ситуација са овосезонским кадетима је таква да су бисери Марка Неђића суверено били лидери на табели са 49 освојених бодова из 19 кола, с обзиром на то да је пандемија корона вируса „натерала“ јуниорски фудбал да се оконча пре планираног, наши кадети су заслужено проглашени првацима. А о Владимиру Милетићу, Николи Станковићу, Андреју Ђурићу и осталим бисерима рођеним 2003. године ће се тек чути.

Видећемо колико ће Црвеној звезди требати да још једном сруши лични рекорд и понови освајање триплете. Верујемо да је тако нешто извесно већ наредне сезоне.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

There are no users currently online
Скочи на траку са алаткама