Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva protiv Radnika

Ostvarili su fudbaleri Crvene zvezde još jednu prvenstvenu pobedu, jer su na današnjem meču savladali Radnik rezultatom 4:1. Meč je obeležio debitantski nastup i pogodak Andrije Radulovića, a napadački raspoloženi su bili i štoperi našeg tima – Radovan Pankov i Srđan Babić, dok je tačku na meč pogotkom u poslednjim trenucima utakmice stavio Veljko Simić.

Crvena zvezda – Radnik 4:1 (2:1)

Stadion: “Rajko Mitić”.

Gledalaca: 14.381.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Pankov u 29, Babić u 38, Radulović (iz jedanaesterca) u 85. i Simić u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Makarić u 23. minutu za Radnik.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Babić, Konatar (od 46. Degenek), Jovičić, Nikolić (od 46. Vulić), Garsija (od 46. Radulović), Gavrić (od 75. Simić), Tomane, Boaći (od 60. Pavkov).

Rezerve: Popović, Degenek, Vulić, Simić, Radulović, Vukanović, Pavkov.

Radnik: I. Kostić (od 86. N. Kostić), Stevanović, Stanković (od 86. Stojković), Makarić, Danoski (od 72. Mićić), Stamenković (od 72.  Georgiev), Pejčić, Dimitrić (od 66. Kojić), Kričak, Stojanović, Mitošević.

Rezerve: N. Kostić, Georgiev, Stojković, Jović, Islamović, Kojić, Mićić.

Žuti kartoni: Mitošević, Stanković (Radnik)

Najavio je Stanković rotaciju na današnjem meču, a upravo je susret sa Radnikom bio prilika da na delu vidimo igrače koji su kroz sezonu imali nešto manju minutažu. Već od prvog minuta, Crvena zvezda je imala potpunu terensku inicijativu. Kombinovali su po sredini terena, pre svih Nikolić i Garsija, u nameri da pasovima u prostor uposle dva najisturenija fudbalera u našem timu. Prva prilika za crveno-bele bila je u 5. minutu kada je Boaći glavom, posle prekida koji je izveo vihorni Argentinac, šutirao preko gola. Pokušavao je i Gavrić u dva navrata da matira Kostića, ali lopta nije završila u mreži Radnika. Leđa fudbaleru rođenom 2000. godine “čuvao” je vršnjak – Marko Konatar, momak koji je na današnjem meču debitovao za Crvenu zvezdu. O tome koliko se talentovani dvojac poznaje, govori to da su igrali zajedno u Omladinskoj školi, potom u Grafičaru, a sad i u seniorskom timu našeg kluba.

Gosti su potpuno neočekivano, praktično iz prve šanse došli do prednosti. Lopta se posle izvedenog kornera odbila do Mitoševića koji je uposlio Makarića, a napadač Surduličana je u 23. minutu doveo svoj tim do prednosti. Stigao je brz odgovor Crvene zvezde. Samo šest minuta je trebalo izabranicima Dejana Stankovića da poravnaju rezultat. Centrirao je Gavrić iz ugla, najviši u skoku bio je Pankov i rutinski glavom, u stilu centarfora, poslao loptu u mrežu Radnika, te još jednom pokazao da je velika pretnja po protivnički gol kada su u pitanju prekidi.

Ponovo Gavrić i ponovo štoper, ali ovog puta – Srđan Babić. Oštro je iz kornera centrirao vezista iz Ugljevika, a Babić se vešto snašao u petercu, poslao loptu u mrežu Kostića i preokrenuo rezultat u 38 minutu. Efikasnost naših defanzivaca na današnjem meču je dovoljno govorila o želji crveno-belih da igraju na gol više.

 Već na startu drugog poluvremena videli smo još jednog debitanta u crveno-belom dresu. Na teren je ušao Andrija Radulović, krilni napadač rođen 2002. godine u Kotoru koji predstavlja veliku budućnost našeg kluba. Izmena je bila trostruka, pa su šansu dobili još Degenek i Vulić, a van igre izašli Konatar, Nikolić i Garsija. Odmah je Radulović pokazao od čega je satkan, igrao se 47. minut, a on je hrabro sa ivice kaznenog prostora plasirao loptu koja je završila tik pored Kostićeve stative.

Pokušao je Boaći da iznenadi golmana domaćih u 53. minutu i lukavo šutirao iz “mrtvog” ugla, ali je golman gostiju ostao ukopan pa mu je lopta završila u rukama. Kružila je lopta oko kaznenog prostora Radnika, a fudbaleri Crvene zvezde su se uglavnom odlučivali da udarcima sa distance stavljaju na muke odbranu gostiju. U tome su prednjačili pre svih dvostruki asistent Gavrić i Radulović. To je bio slučaj i u 76. minutu kada je Vulić iskoristio prostor koji su mu ostavili fudbaleri Radnika, šutirao snažno u golmanov desni ugao i dobrano namučio Kostića koji je kranjim naporima uspeo da spreči loptu da pređe gol-liniju.

Upornost se isplatila Tomaneu u 80. minutu koji je uspeo da “iščačka” loptu od Kričaka i uposli Simića, međutim previše je iskosa bio naš vezista pa je šutirao u golmana Radnika koji je pravovremeno izleteo da “skrati” ugao. Upravo je Simić bio taj koji je nepropisno zaustavljen od strane Stevanovića, odgovornost je preuzeo najmlađi – Andrija Radulović u 85. minutu, pogodio rašlje i otrčao do navijača kako bi proslavio prvi pogodak u seniorskom timu našeg kluba. Tačku na meč stavio je raspoloženi Veljko Simić u 90. minutu kada je iskoristio grešku odbrane gostiju, čime je Crvena zvezda upisala novu pobedu i osvojila 75 bod.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama