Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда убедљива против Радника

Остварили су фудбалери Црвене звезде још једну првенствену победу, јер су на данашњем мечу савладали Радник резултатом 4:1. Меч је обележио дебитантски наступ и погодак Андрије Радуловића, а нападачки расположени су били и штопери нашег тима – Радован Панков и Срђан Бабић, док је тачку на меч поготком у последњим тренуцима утакмице ставио Вељко Симић.

Црвена звезда – Радник 4:1 (2:1)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 14.381.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Панков у 29, Бабић у 38, Радуловић (из једанаестерца) у 85. и Симић у 90. минуту за Црвену звезду, а Макарић у 23. минуту за Радник.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Бабић, Конатар (од 46. Дегенек), Јовичић, Николић (од 46. Вулић), Гарсија (од 46. Радуловић), Гаврић (од 75. Симић), Томане, Боаћи (од 60. Павков).

Резерве: Поповић, Дегенек, Вулић, Симић, Радуловић, Вукановић, Павков.

Радник: И. Костић (од 86. Н. Костић), Стевановић, Станковић (од 86. Стојковић), Макарић, Даноски (од 72. Мићић), Стаменковић (од 72.  Георгиев), Пејчић, Димитрић (од 66. Којић), Кричак, Стојановић, Митошевић.

Резерве: Н. Костић, Георгиев, Стојковић, Јовић, Исламовић, Којић, Мићић.

Жути картони: Митошевић, Станковић (Радник)

Најавио је Станковић ротацију на данашњем мечу, а управо је сусрет са Радником био прилика да на делу видимо играче који су кроз сезону имали нешто мању минутажу. Већ од првог минута, Црвена звезда је имала потпуну теренску иницијативу. Комбиновали су по средини терена, пре свих Николић и Гарсија, у намери да пасовима у простор упосле два најистуренија фудбалера у нашем тиму. Прва прилика за црвено-беле била је у 5. минуту када је Боаћи главом, после прекида који је извео вихорни Аргентинац, шутирао преко гола. Покушавао је и Гаврић у два наврата да матира Костића, али лопта није завршила у мрежи Радника. Леђа фудбалеру рођеном 2000. године “чувао” је вршњак – Марко Конатар, момак који је на данашњем мечу дебитовао за Црвену звезду. О томе колико се талентовани двојац познаје, говори то да су играли заједно у Омладинској школи, потом у Графичару, а сад и у сениорском тиму нашег клуба.

Гости су потпуно неочекивано, практично из прве шансе дошли до предности. Лопта се после изведеног корнера одбила до Митошевића који је упослио Макарића, а нападач Сурдуличана је у 23. минуту довео свој тим до предности. Стигао је брз одговор Црвене звезде. Само шест минута је требало изабраницима Дејана Станковића да поравнају резултат. Центрирао је Гаврић из угла, највиши у скоку био је Панков и рутински главом, у стилу центарфора, послао лопту у мрежу Радника, те још једном показао да је велика претња по противнички гол када су у питању прекиди.

Поново Гаврић и поново штопер, али овог пута – Срђан Бабић. Оштро је из корнера центрирао везиста из Угљевика, а Бабић се вешто снашао у петерцу, послао лопту у мрежу Костића и преокренуо резултат у 38 минуту. Ефикасност наших дефанзиваца на данашњем мечу је довољно говорила о жељи црвено-белих да играју на гол више.

 Већ на старту другог полувремена видели смо још једног дебитанта у црвено-белом дресу. На терен је ушао Андрија Радуловић, крилни нападач рођен 2002. године у Котору који представља велику будућност нашег клуба. Измена је била трострука, па су шансу добили још Дегенек и Вулић, а ван игре изашли Конатар, Николић и Гарсија. Одмах је Радуловић показао од чега је саткан, играо се 47. минут, а он је храбро са ивице казненог простора пласирао лопту која је завршила тик поред Костићеве стативе.

Покушао је Боаћи да изненади голмана домаћих у 53. минуту и лукаво шутирао из “мртвог” угла, али је голман гостију остао укопан па му је лопта завршила у рукама. Кружила је лопта око казненог простора Радника, а фудбалери Црвене звезде су се углавном одлучивали да ударцима са дистанце стављају на муке одбрану гостију. У томе су предњачили пре свих двоструки асистент Гаврић и Радуловић. То је био случај и у 76. минуту када је Вулић искористио простор који су му оставили фудбалери Радника, шутирао снажно у голманов десни угао и добрано намучио Костића који је крањим напорима успео да спречи лопту да пређе гол-линију.

Упорност се исплатила Томанеу у 80. минуту који је успео да “ишчачка” лопту од Кричака и упосли Симића, међутим превише је искоса био наш везиста па је шутирао у голмана Радника који је правовремено излетео да “скрати” угао. Управо је Симић био тај који је непрописно заустављен од стране Стевановића, одговорност је преузео најмлађи – Андрија Радуловић у 85. минуту, погодио рашље и отрчао до навијача како би прославио први погодак у сениорском тиму нашег клуба. Тачку на меч ставио је расположени Вељко Симић у 90. минуту када је искористио грешку одбране гостију, чиме је Црвена звезда уписала нову победу и освојила 75 бод.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама