Фудбал Фудбал/Вести

Станковић: Поздравимо шампионе

Црвена звезда ће у суботу од 19 часова одмерити снаге са Радником из Сурдулице. Очекивања пред меч који ће бити одигран уз присуство публике изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић који је истакао да очекује велики број навијача на сутрашњем сусрету.

– Позвао бих све звездаше да дођу на утакмицу против Радника, да дођу да бодре своје љубимце. Играчи су заслужили подршку. Цена карата је симболичних 75 динара, приход иде у хуманитарне сврхе и заиста би било лепо да дођемо у што већем броју – почео је Станковић.

Истакао је шеф стручног штаба нашег тима да ће шансу на сутрашњем мечу добити фудбалери који су имали нешто мању минутажу током сезоне.

– Долазимо из тешке утакмице против Инђије. Без обзира на то што ћемо ротирати, очекујемо од играча који изађу на терен да поносно носе Звездин дрес. Небитно је против кога се игра и колико је важна утакмица – сви знамо да смо у Црвеној звезди. Ту нема шале и ту је дрес „тежак“. Из дана у дан морамо да се доказујемо и никад нећу играчима престати да понављам у ком су клубу. Знамо квалитет нашег тима и наших појединаца, тако да ће то бити добра утакмица, где ће имати прилику да потврде оно што мислимо о њима. Очекујем да ће играчи изаћи на терен као да је финале Лиге шампиона.

Дуели Црвене звезде и Радника су познати као мечеви у којима су нападачи нашег клуба веома инспирисани.

– Увек идемо на гол више, али не треба се навикавати на такве ствари. Хоћемо да дамо све од себе, то је вид одрастања. Не смемо да се задовољавамо тренутним резултатима, већ морамо да пробијамо границе. Радимо на томе да ритам остане исти током читавог меча. Свака победа и добра утакмица је од драгоценог значаја за нас.

Осврнуо се Станковић и на Бенове игре током пролећа, а нападач са Комора је и у мечу против Инђије показао да је у доброј форми.

– Он је можда и најбољи странац у историји клуба. Професионалац, доступан и отворен за сарадњу и неко ко може да дочека другог играча из иностранства и упути га у то шта је Црвена звезда и како треба да се понаша. Срећан сам што га тренирам, он добро зна шта мислим о њему. Сутра неће играти, а имамо срећу да можемо да одмарамо играче. Ипак, морам да напоменем да смо ми група. Увек у екипи имате лидера, али овде имамо много вођа, јер једном искочи Бен, други пут Борјан, трећи пут Милуновић и тако у круг.  Играчи, стручни штаб, запослени у клубу сви су у тој улози, не делимо се и „не искачемо из шина“.

Црвена звезда је на дашањем жребу сазнала име ривала у полуфиналу Купа. Наш тим ће гостовати вечитом ривалу 10. јуна, а Станковић истиче да је циљ клуба освајање дупла круна.

– Да би узео трофеј, мораш да победиш и највећег конкурента. Драго ми је што се о Купу толико говори, јер је за мене сваки трофеј важан. Као играч сам схватио да што више пехара подигнеш, постајеш све гладнији, јер ти је увек у глави тај победнички осећај. Због утакмица као што је вечити дерби се људи и баве фудбалом. Мислим да ће бити другачији од оног првенственог. Игра се на пролаз, за освајање трофеја. Он носи много изненађења и ту заиста нема фаворита. Знамо да је наш циљ освајање дупле круне и само о томе размишљамо – подвлачи Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама