Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Inđiju za polufinale Kupa

Crvena zvezda je u vrlo dinamičnoj utakmici pobedila Inđiju rezultatom 2:1 i obezbedila plasman u polufinale Kupa Srbije koje će se odigrati 10. juna, čime su pokazali da su ozbiljno shvatili reči Dejana Stankovića koji je najavio pohod na duplu krunu. Raspoloženost Ivanića i Bena u donela je prolaz našem timu, a počasni pogodak domaćih u finišu susreta nije uplašio crveno-bele koji su mirno priveli meč kraju.

Inđija – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Stadion: FK Inđija.

Gledalaca: 800.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Jovanović u 87. minutu za Inđiju, a Ivanić u 35. i Ben u 38. minutu za Crvenu zvezdu.

Inđija: Preković, Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić (79. Dimitrijević), Bastajić (od 60. Milosavljev), Banjac (od 60. Dimitrov), Purtić (od 85. Bosančić), Ilić (od 79. Marković), Čermelj, Vidić.

Rezerve: Knežević, Dimitrijević, Bosančić, Marković, Dimitrov, Jovanović, Milosavljev.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 85. Pankov), Petrović, Jovančić , Ben, Ivanić (od 85. Gavrić), Vukanović (od 69. Jovičić), Pavkov (od 62. Tomane).

Rezerve: Popović, Pankov, Babić, Jovičić, Gavrić, Tomane, Boaći.

Žuti kartoni: Jovanović, Krasić, Vidić, Purtić, Milosavljev, Bosančić (Inđija), Pavkov (Crvena zvezda).

Tradicionalno ispitivanje snaga je bilo preskočeno na startu meča u Inđiji. Željni fudbala, golova i dokazivanja, ustremili su se puleni Dejana Stankovića ka golu i već u uvodnim trenucima meča prvo preko Ivanića, a potom i preko Pavkova ispred koga je u poslednjem trenutku intervenisao Preković, mogli da dođu do vođstva. Teren u Inđiji otežavao je našim veznjacima da kroz pas igru uspevaju da naprave višak. Shvatili su to izabranici Dejana Stankovića, pa su se ipak okrenuli pretnjama iz prekida. Prvo je kombinacija Ivanić-Degenek iz 9. minuta posle kornera završila preko gola, a potom je i Ben tri minuta kasnije centrirao Rodiću koji je zahvatio volej sa ivice kaznenog prostora, ostavio Prekovića “ukopanog”, ali nije pogodio mrežu.

Razbudio se i Borjan u 21. minutu kada je Čermelj posle kornera glavom oštro šutirao, ali je naš kapiten još jednom pokazao koliko je dobar golman i refleksno uspeo da odbije loptu što dalje od gola. Kiša je sve  jače padala i kao da nije dozvoljavala akterima na terenu da se u potpunosti iskazuju. Česti su bili pokušaji, ne samo naših veznjaka, već i bekova da kroz pasove u prostor proigraju Vukanovića i Pavkova, ali mokra trava je usporavala svaku oštru loptu i dozvoljavala prevashodno Mihajlovu da klizećim startovima to zaustavlja. Lopta je praktično bila viđena u golu u 29. minutu kada je Ben slalomom zalomio dvojicu fudbalera Inđije i izašao pred Prekovića, ali desnom – uslovno rečeno, slabijom nogom, šutirao pored stative.

Bunker domaćih je konačno probijen u 35. minutu, a Mirko Ivanić je ponovo pokazao da je u sjajnoj formi. Zasluge za gol idu i Benu koji je sjajno centrirao sa desne strane za Ivanića koji iz vrlo teške pozicije šutira glavom i matira Prekovića. Uzvratio je Ivanić “uslugu” svega tri minuta kasnije. Fenomenalno je centrirao, najviši u skoku bio je Ben, Preković je loše cenio loptu, a Crvena zvezda je uspela da postigne dva gola u tri minuta. Mogla je brzo i do još jednog, jer je Petrović monstruozno šutirao u 40. minutu, lopta je imala neobičnu putanju, ali ipak nije završila iza leđa Prekovića.

Krenuli su ofanzivno i u nastavku igre crveno-beli, kao da se u drugo poluvreme ušlo u egalu. Benov pas za Vukanovića u 49. minutu ipak nije završio iza leđa Prekovića jer je dodavanje napadača iz Gajdobre u poslednjem trenutku bilo izblokirano, iako se Pavkov lukavo kretao u protivničkom petercu i čekao da loptu prosledi u mrežu. Pet minuta kasnije i ponovo je Vukanović bio u ulozi kretaora, ovog puta je delovao po levoj strani i uposlio Pavkova kog je teren omeo da bolje primi loptu, pa je ona završila u naručju golmana domaćih.

Žarko su želeli još golova u mreži domaćih izabranici Dejana Stankovića. Zatresla se i stativa u 65. minutu kada je Ben uposlio Vukanovića, visoki napadač je šutirao u bliži ugao, ali  pogodio samo okvir gola. Tri minuta kasnije, Stanković je izveo Vukanovića iz igre, a uveo Jovičića, čime se i promenila formacija, pa su crveno-beli zaigrali sa jednim klasičnim špicem. Otvorilo se više prostora za naše veziste, pa se u dva navrata Jovančić našao blizu Prekovićevog gola i oprobavao udarac sa distance, ali bez promene rezultata.

Ivanić se i u 77. minutu upisao u strelce, ali je linijski sudija podigao zastavicu i poništio pogodak. Smanjili su domaći u 87. minutu preko defanzivca Jovanovića, ali to nije zabrinulo izabranike Dejana Stankovića koji su mirno priveli meč kraju i plasirali se u polufinala Kupa Srbije, iako je i Tomane mogao da pogodi u poslednjim sekundama meča, međutim, stativa ga je sprečila u tome.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama