Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Крећемо по дуплу круну

Први у низу изазова који изабранике Дејана Станковића очекује на путу до освајања Купа Србије је меч са Инђијом који је на програму сутра од 17 часова. Нагласио је шеф стручног штаба нашег тима да је освајање дупле круне приоритет у овом тренутку.
 

– Архивирали смо утакмицу са Радом. Титула је узета, а сад идемо и на Куп. Чека нас четвртфинални меч са Инђијом, на терену где смо имали доста проблема у првенству. Много смо научили из те утакмице, променили смо приступ после тог меча и “наместили” главу. Остали смо без два бода у Инђији, али смо много добили из тог меча. Идемо у Инђију да наставимо пут ка дуплој круни, то је наш задатак и циљ од ког не одустајемо – почео је Станковић.  

Апострофира шеф стручног штаба нашег тима друго полувреме из првенственог дуела у Инђији као путоказ за тријумф у сутрашњем мечу.

– Када сам рекао да смо много научили, ту убрајам и себе. Било је то “крштење” за мене и био сам мало нервознији него што сам иначе. Губили смо 0:1, а ја сам желео да окренемо утакмицу. Други део игре је био сјајан и само смо се ми питали око дешавања на терену.

Форма Мирка Иванића је у узлазној путањи, а то не изненађује Станковића који о племенитом везисти има само речи хвале.

– Рад је исплатив. Када се неко посвети, може да има и кризе и негативне моменте и да му ништа не иде од “ноге”, али ако радиш поштено, као што он ради, онда ти се то врати. Иванић је добар момак и талентован фудбалер, али је требало радити на његовој “глави”, на томе да се опусти и да почне да игра онако како уме. Он је озбиљан играч, а ово је почетак. Има он још много тога да пружи у Звезди.

Презадовољан је Станковић формом играча у овом тренутку.

– Тежим ка томе да напредујемо из дана у дан. Мало нас је пандемија корона вируса успорила, али су играчи већ против Рада показали да су спремни. Држали смо ритам целог меча, није било повреда, недостатка енергије, снаге или мотивације. Био сам позитивно изненађен. Задовољан сам како ствари иду, а о томе колико је то довољно за Европу, видећемо кад се заврши сезона и кад будем разговарао са људима који су искуснији по том питању.

За крај, говорио је Станковић и о здравственом билтену екипе.

– Вулић је спреман за меч, као и Боаћи који је у тренажном процесу. Моја одлука је да још увек не рачунам на Санога, али већ од следеће утакмице и он ће бити у комбинацији за тим. Он је добар играч, али излази из повреде и нећемо да ризикујемо превише. Хоћу да будем сигуран да може да одговори на све моје захтеве – подвлачи Станковић.

 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама