Fudbal Fudbal/Vesti

Stanković: Zaslužena titula

Uspeli su fudbaleri Crvene zvezde tri kola pre kraja šampionata, da trijumfom protiv Rada (5:0) i matematički obezbede titulu. Ukupno 31. trofej državnog prvaka, šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković je posvetio navijačima, ljudima u klubu, ali i igračima koje trenira i na koje je bezgranično ponosan zbog svega onog što su ostvarili u ovoj sezoni.

– Čestitam svima u klubu na tituli. Navijači su bili veoma važan faktor na putu do trofeja. Bez njih, mislim da ništa od ovog ne bi bilo moguće. Uvek su bili uz nas i davali nam vetar u leđa. Titula je i njihova. Naravno, tu su i divni momci koje treniram. Oni su dobri, zlatni momci, profesionalci i veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da svakodnevno radim sa njima. Zasluženo smo osvojili titulu – počinje Stanković.

Ponosan je Stanković na pristup njegovih fudbalera.

– Nasledio sam ekipu sa bodovnom prednošću, ali ni u jednom trenutku nismo odustajali. Nismo se ni opuštali, već smo se ponašali kao da zaostajemo za rivalom, a ne da imamo prednost. Spustio bih loptu što se tiče slavlja, jer je naš cilj osvajanje duple krune. Treba nam odmor, treba nam koncentracija. Nije lako i grati po 90 minuta u ovom ritmu nakon dva i po meseca pauze.

Stanković, kao veliki zvezdaš, presrećan je zbog toga što je imao tu čast da i kao igrač i kao trener osvoji titulu sa voljenim klubom.

– Velika je stvar da se vratiš u klub za koji navijaš od malena i uspeš nešto da osvojiš. Sa igračima koje treniram je sve moguće. Fenomenalni su, zaslužuju svaki trofej, a naš naredni cilj je osvajanje Kupa Srbije. Želimo duplu krunu i maksimalno usmeravamo fokus na izazove koji nas očekuju u tom takmičenju.

Veliku zahvalnost Dejan Stanković “duguje” i Vladanu Milojeviću, čoveku koji je predvodio naš tim dve i po godine i koji je u januaru po odlasku, našem sadašnjem treneru ostavio jedanaest bodova prednosti u odnosu na pratećeg rivala.

– Pozvao sam Milojevića da dođe i da nam se pridruži u proslavi titule. Ako mu vreme dozvoli, voleo bih i da podigne pehar sa nama, zaslužio je to u potpunosti. Zvezda je jedna velika porodica i drago mi je zbog toga što smo svi zajedno uticali na to da titula i treći put zaredom dođe na naš stadion – podvlači Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama