Фудбал Фудбал/Вести

Станковић: Заслужена титула

Успели су фудбалери Црвене звезде три кола пре краја шампионата, да тријумфом против Рада (5:0) и математички обезбеде титулу. Укупно 31. трофеј државног првака, шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић је посветио навијачима, људима у клубу, али и играчима које тренира и на које је безгранично поносан због свега оног што су остварили у овој сезони.

– Честитам свима у клубу на титули. Навијачи су били веома важан фактор на путу до трофеја. Без њих, мислим да ништа од овог не би било могуће. Увек су били уз нас и давали нам ветар у леђа. Титула је и њихова. Наравно, ту су и дивни момци које тренирам. Они су добри, златни момци, професионалци и велико ми је задовољство што сам у прилици да свакодневно радим са њима. Заслужено смо освојили титулу – почиње Станковић.

Поносан је Станковић на приступ његових фудбалера.

– Наследио сам екипу са бодовном предношћу, али ни у једном тренутку нисмо одустајали. Нисмо се ни опуштали, већ смо се понашали као да заостајемо за ривалом, а не да имамо предност. Спустио бих лопту што се тиче славља, јер је наш циљ освајање дупле круне. Треба нам одмор, треба нам концентрација. Није лако и грати по 90 минута у овом ритму након два и по месеца паузе.

Станковић, као велики звездаш, пресрећан је због тога што је имао ту част да и као играч и као тренер освоји титулу са вољеним клубом.

– Велика је ствар да се вратиш у клуб за који навијаш од малена и успеш нешто да освојиш. Са играчима које тренирам је све могуће. Феноменални су, заслужују сваки трофеј, а наш наредни циљ је освајање Купа Србије. Желимо дуплу круну и максимално усмеравамо фокус на изазове који нас очекују у том такмичењу.

Велику захвалност Дејан Станковић “дугује” и Владану Милојевићу, човеку који је предводио наш тим две и по године и који је у јануару по одласку, нашем садашњем тренеру оставио једанаест бодова предности у односу на пратећег ривала.

– Позвао сам Милојевића да дође и да нам се придружи у прослави титуле. Ако му време дозволи, волео бих и да подигне пехар са нама, заслужио је то у потпуности. Звезда је једна велика породица и драго ми је због тога што смо сви заједно утицали на то да титула и трећи пут заредом дође на наш стадион – подвлачи Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама