Fudbal Fudbal/Vesti

MILUNOVIĆ: NA BANJICI DOSTIĆI PRVI CILJ

Izvor: SD Crvena zvezda

Najavio je stameni štoper Nemanja Milunović da je spreman za nastavak sezone pogodivši mrežu Grafičara u generalnoj probi pred nastavak sezone. Uz to, veruje rođeni Čačanin da će Crvena zvezda već u narednom kolu osvojiti titulu u meču u kom će izabranici Dejana Stankovića gostovati Radu u petak od 19 časova i 30 minuta.

– Idemo na pobedu protiv Rada, tu nema nikakve dileme. Daćemo sve od sebe da već u petak i matematički obezbedimo titulu. Svesni smo da, ako odigramo najbolje što možemo, niko u prvenstvu ne može da nam papira. Sve to smo dokazali time što smo tokom čitave sezone igrali dobro u ligi i pobeđivali. U svakom slučaju, šta god da bude u petak, mi ćemo gledati da pobedimo sve utakmice do kraja sezone – počinje Milunović.

Posle više od dva i po meseca, odigraće izabranici Dejana Stankovića takmičarsku utakmicu.

– Spremni smo, ali uvek može bolje. Radili smo dobro prethodne tri nedelje, uz to smo svi kod kuće održavali formu. Vidi se maksimalna ozbiljnost na treningu i na prijateljskim utakmicama koje smo rutinski rešavali u našu korist. Ipak, moram da napomenem da Crvena zvezda ima svetlu budućnost, što se videlo u te dve provere.

Upravo je Milunović golom u 79. minutu slomio odbranu Grafičara koja se do tada sasvim dobro držala.

– Uvek mi znači gol, pogotovo jer sam u protivničkom kaznenom prostoru samo kad je prekid u pitanju, pa nemam mnogo prilika da ugrozim gol rivala. Ipak, kao defanzivcu, najviše me raduje to što nismo primili golove u dva pripremna meča. Srećan sam i zbog pristupa svih fudbalera, maksimalno smo shvatili naše obaveze i time pokazali koliko smo se uželeli fudbala.

Prazne tribine ne utiču pozitivno na fudbalere, pogotovo na igrače Crvene zvezde koje bodre najbolji navijači na svetu kako tvrdi Milunović.

– Negativno utiče na psihu to kada izađete na teren, a budu prazne tribine. Mi smo profesionalci, navikavamo se na okolnosti. Sigurno će nam nedostajati navijači, pogotovo Delije koje su naš dvanaesti igrač i koji su uvek tu uz nas. Nadam se da će situacija dozvoliti da se što pre vrate na tribine – podvlači Milunović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama