Кошарка Кошарка/Вести

КРАЈ АБА ЛИГЕ – БЕЗ ШАМПИОНА И ИСПАДАЊА ЗА ТАКМИЧАРСКУ СЕЗОНУ 2019-20

Извор: СД Црвена звезда

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је такмичарска сезона 2019-2020 у АБА лиги јтд отказана одлучено је на Скупштини регионалног такмичења које је одржано путем видео конференције у среду 27.05.2020.године.

На Скупштини АБА лиге јтд учествовали су сви клубови регионалног такмичења, а најважнија одлука са овог састанка је да се такмичарска сезона која је прекинута након некомплетног 21.кола половином марта и без плеј офа отказује – БЕЗ ПРОГЛАШЕЊА ШАМПИОНА И БЕЗ ИСПАДАЊА клубова у сезони која је отказана због вируса пандемије Covid-19.

Ова одлука донешена на гласању великом већином клубова (8-2) је у потпуном стандарду и сагласју са одлуком коју је донела Евролига у понедељак 25.05.2020.године о отказивању сезоне због “више силе” односно пандемије.

Такође, великом већином гласова (8-2) одлучено да ће АБА лига бити проширена у такмичарској сезони 2020-2021 са два клуба путем специјалне позивнице “wild card-a”.

КК Црвена звезда мтс исказује задовољство великим јединством клубова у региону који су схватили озбиљност ситуације и чињеницу да играчи нису тренирали више од два месеца. У новим околностима, клубови ће имати довољно времена да се припеме за нову сезону која ће бити препуна изазова у ситуацији у којој су сви клубови и лига претрпели велику штету, али и које чека велика неизвесност због пандемије вируса Covid-19 која још увек није завршена.

Адвокатска канцеларија КК Црвена звезда и адвокатска канцеларија АБА лиге сачиниће споразум о вансудском поравнању у вези тужбе коју је КК Црвена звезда поднела надлежном суду у Загребу, а у складу са одлукама Скупштине АБА лиге којим је наложено да се правно у потпуности уреде нормативна акта АБА лиге, и по усвајању иста редовно ажурирају.

О даљим корацима КК Црвена звезда мтс ће обавештавати јавност у наредним данима.

Скочи на траку са алаткама