Hokej Hokej/Vesti

Hokej na ledu: Istinom protiv laži

Šta se dešava sa pojedinim srpskim medijima, sigurno mnogima još duže vremena neće biti jasno. Ali ono što je sigurno i kilometrima vidljivo jeste da srpski mediji uveliko koriste ovu situaciju sa korona virusom kako bi favorizovali jedno sportsko društvo na uštrb drugog.

Svima vam je već odavno poznata priča iz košarkaškog miljea gde su se mediji utrkivali da objavljuju tekstove kako oni iz tabora večitog rivala zaslužuju titulu u ABA ligi, Evroligu, pa umalo da još nisu objavili da treba da budu šampioni i NBA. Samo neko to ipak, od gore, vidi sve, pa je i pravda pre neki dan zadovoljena.

Ali sada su krenuli sa još jednim sportom kojeg, inače, skoro niko od njih i ne prati tokom sezone sem kad se desi baš nešto zanimljivo. Naravno, radi se o hokeju na ledu.

Tri portala (barem ono što smo našli na elektronskim medijima, za pisane ne znamo), utrkivali su se da objave bombastične naslove, a i tekstove, kako je liga prekinuta i kako je Zvezda tek sada postala prvak države.

Za bombastične naslove ovog puta prozivamo Alo i Telegraf, dok je Maxbet otišao i korak dalje pa napisao da je Zvezda tek sada zvanično prvak države. Upravo iz tog razloga moramo da prozovemo ove novinare i njihove medijske kuće jer nije u redu da na ovakav način dolivaju ulje na već zapaljenu vatru koju su stvorili pisanjem o košarci. 

“Poštovani novinari, zbog vaših naslova i tekstova stvara se sve više i više nepremostiv jaz između pristalica crveno-bele i crno-bele boje. Nekada su navijači ova dva kluba bili prijatelji i imali su viteška nadmetanja na tribinama, kao i njihovi klubovi na terenima, ali zbog vas (u najvećoj meri) sve je više mržnje i podvojenbosti koja ko zna dokle može da odvede.

Kako možete da stavljate u naslove i tekstove nešto što nije istina? Zvezda nije tek sad proglašena za prvaka države (seniori). Zveda je 14. marta postala prvak države, ali vaši nsalovi i neki tekstovi apsolutno ne odražavaju tu činjenicu. Ovim pisanjem (što naslova, što tekstova) dajte priliku onoj drugoj strani (a tu se isticao posebno jedan čovek – Vladan Tegeltija) da širi laži o tome kako se protiv njih sprovodi aparthejd, a kako se mi, Crvena zvezda, uvek favorizujemo i kako se nama nešto nepravedno dodeljuje.

Pošto sam vam (pišem u svoje lično ime, Dario Kapin, urednik CZBG portala) pojasnio (nadam se) ovo oko seniora, napisaću vam i za ostale selekcije. Savez je u ovom slučaju uradio ono što je jedino ispravno, ali ću ja napisati da jeste oštetio HK Partizan u selekciji do 14 godina i veterane Vojvodine. Vidite, meni i portalu kojeg vodim, sa svojim kolegama, nije teško da napišem istinu. Selekcija Partizana do 14 godina jeste bila ubedljiva i trebala je da osvoji titulu. Selekcije do 12 i 16 godina su bile skoro pa poravnate i tu je opravdano poništeno sve jer bi i jedni i drugi imali pravo da se žale. Za kraj, veterani Vojvodine su bili najbolji i trebali su da osvoje titulu, ali ne kao i prošle godine kada je Savez lažirao neke rezultate i napisao da su se utakmice odigrale, a igrači nisu videli leda.

Ali vas tada nigde nije bilo da pišete o tome, kao i nekim drugim mahinacijama koje su u mnogo čemu išle na štetu hokejaškog kluba Crvena zvezda. Ipak, sada ste se pojavili i svojim pisanjima dali vetar u leđa nekim ljudima koji ne da samo seju mržnju između dva sportska društva, nego bi najradije želeli da vide jedno sportsko društvo kako u potpunosti nestaje.

A koliko vidim, uveliko vam je u tome pomogao i taj čuveni Savez koji piše da je Zvezda zvanično proglašena za šampiona (seniori). Pa, šta je ta Zvezda bila od 14. marta pa do sada? Nezvanični šampion kojem je dodaljena titula? Mislim da je vreme da si stavite prst na čelo i da se zapitate malo kako i šta radite.

Sportski pozdrav.”

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama