Košarka Košarka/Vesti

KK Crvena zvezda mts član evroligaške porodice i u 2020-2021!

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je u ponedeljak 25.05.2020.godine dobio i zvanično obaveštenje od Evrolige da će u sezoni 2020-2021 biti član najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja u kome će nastupati 18 klubova.

Evroliga je u saopštenju dodala da će u takmičarskoj sezoni nastupati isti klubovi koji su se takmičili u sezoni 2019-2020 koja je i zvanično prekinuta u ponedeljak 25.05.2020. zbog pandemije virusa Covid-19 u 18.kolu koje je trebalo da se igra 12-13.marta ove godine.

KK Crvena zvezda mts smatra da je ovo najrealnije, najpravednije rešenje za sve klubove, uključujući i naš, koji se u trenucima prekida borio za četvrtfinale najelitinijeg evropskog takmičenja, ali se tokom dvomesečne pauze do konačne odluke Evrolige, ponašao odmereno bez ikakvog prejudiciranja konačnog rešenja koje je zapravo bilo – jedino moguće!

Ovakvu odluku kada je naš klub u pitanju vidimo i kao još jednu potvrdu kvalitetnog rada KK Crvena zvezda, partnerskog odnosa koji imamo sa Evroligom već dugi niz godina, ali i velikog poverenja koje najkvalitetnije klupsko takmičenje ima prema našem klubu i koje je građeno dugi niz godina.

KK Crvena zvezda mts će nastaviti kao višegodišnji integralni deo evroligaške porodice da se razvija kao klub koji je već skoro deceniju učesnik Evrolige, ali će takođe tokom leta napraviti sve neophodne i moguće korake kako bi naš klub i prvi tim bili konkurentni u narednoj sezoni Evrolige, koja će biti izazovna zbog globalne pandemije virusa Covid-19 koja je i prekinula košarkašku sezonu u Evropi.

O svim daljim koracima klub će se naknadno oglasiti u narednom periodu.

KK Crvena zvezda mts

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Skoči na traku sa alatkama