Кошарка Кошарка/Вести

КК Црвена звезда мтс члан евролигашке породице и у 2020-2021!

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је у понедељак 25.05.2020.године добио и званично обавештење од Евролиге да ће у сезони 2020-2021 бити члан најелитнијег европског клупског такмичења у коме ће наступати 18 клубова.

Евролига је у саопштењу додала да ће у такмичарској сезони наступати исти клубови који су се такмичили у сезони 2019-2020 која је и званично прекинута у понедељак 25.05.2020. због пандемије вируса Цовид-19 у 18.колу које је требало да се игра 12-13.марта ове године.

КК Црвена звезда мтс сматра да је ово најреалније, најправедније решење за све клубове, укључујући и наш, који се у тренуцима прекида борио за четвртфинале најелитинијег европског такмичења, али се током двомесечне паузе до коначне одлуке Евролиге, понашао одмерено без икаквог прејудицирања коначног решења које је заправо било – једино могуће!

Овакву одлуку када је наш клуб у питању видимо и као још једну потврду квалитетног рада КК Црвена звезда, партнерског односа који имамо са Евролигом већ дуги низ година, али и великог поверења које најквалитетније клупско такмичење има према нашем клубу и које је грађено дуги низ година.

КК Црвена звезда мтс ће наставити као вишегодишњи интегрални део евролигашке породице да се развија као клуб који је већ скоро деценију учесник Евролиге, али ће такође током лета направити све неопходне и могуће кораке како би наш клуб и први тим били конкурентни у наредној сезони Евролиге, која ће бити изазовна због глобалне пандемије вируса Цовид-19 која је и прекинула кошаркашку сезону у Европи.

О свим даљим корацима клуб ће се накнадно огласити у наредном периоду.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама