Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda raspucana protiv Grafičara

Crvena zvezda je u trening utakmici ubedljivo savldala Grafičar (4:0) i pokazala da će biti spremna za nastavak sezone 29. maja. Najavio je Aleksa Vukanović da je u dobrom golgeterskom raspoloženju kada je prošle nedelje bio precizan protiv omladinaca, a to je nastavio i danas, jer je njegovim pogotkom načeta mreža Grafičara, a gol našeg razvojnog tima pogađali su i Nemanja Milunović, Ričmond Boaći i Milan Gajić. Izabranici Dejana Stankovića sezonu nastavljaju gostovanjem Radu na Banjici koje je na programu u petak od 19 časova i 30 minuta. Grafičar je veoma dobro parirao do sredine drugog poluvremena, čime su i oni pokazali da će biti spremni za nastavak Prve lige Srbije. 

Crvena zvezda – Grafičar 4:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“

Strelci: Vukanović u 49, Milunović u 79, Boaći u 81. i Gajić u 86. minutu.  

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Popović), Gobeljić (od 63. Gajić), Pankov (od 46. Milunović), Babić (od 46. Degenek), Rodić (od 63. Konatar), Petrović (od 63. Sanogo), Nikolić (od 58. Jovančić), Ivanić (od 63. Garsija), Ben (od 63. Gavrić), Vukanović (od 63. Boaći), Pavkov (od 46. Tomane).

Grafičar: Čupić, Dabić (od 72. Mladenović), Eraković (od 58. Mrkela), Stojić (od 87. Đurić), Nikolić (od 87. Prijović), Odada (od 87. Lučić), Fićović (od 72. Santrač), Marong (od 58. Pobulić), Stanojev (od 72. Pantović), Cvetković (od 87. Džugurdić), Krstović (od 58. Milovanović).

Odmerili su snage lider na tabeli Superlige, kao i vodeći iz drugog po kvalitetu ranga takmičenja u Srbiji, pred sam nastavak prvenstva kada će uslediti epilozi svega onoga što se igralo tokom sezone u našoj državi. Susret je sam po sebi bio idealan, jer je Dejan Stanković imao priliku da vidi talentovane fudbalere koji pretenduju da jednog dana obuku crveno-beli dres, kao što su to već učinili Nikolić, Gavrić i Konatar, dok je Milija Žižić mogao objektivno da proceni gde se nalaze njegovi igrači u odnosu na najkvalitetniji tim u državi.

Počelo je vrlo dinamično pa je na jednoj strani zapretio Stanojev snažnim udarcem, dok je na drugoj uzvratio Vukanović dobrim pasom za Bena kome je malo falilo da pošalje loptu iza leđa Čupića. Snažni dueli Pavkova i Erakovića pred golom Grafičara, kao i Odade i Petrovića na centru igrališta, najavili su to da, iako je utakmica prijateljskog karaktera, obe ekipe jednako žele pobedu. Sve je krenulo od Ivanića u 17. minutu kada je protutnjao po sredini terena i lucidno uposlio Bena koji se dobro kretao po levom boku i pokušao da plasira loptu u dalji ugao, ali je ona završila pored gola.

Pokušavali su visokim presingom gosti da otežaju crveno-belima kreiranje napada iz faze odbrane. Uspelo im je to u 32. minutu kada su izborili korner i kada je malo falilo Stojiću da pogodi mrežu Borjana. Spustio je Eraković glavom loptu za parnjaka iz centralnog dela odbrane, a fudbaler rođen 1998. godine je šutirao iz okreta sa peterca pored gola. Rezulat je mogao da promeni Pavkov u 44. minutu kada se lukavim kretanjem ponudio Rodiću za pas u prostor, ali je šutirao preko gola nakon čega se otišlo na odmor.

Ipak, nije se mnogo čekalo u drugom poluvremenu da izabranici Dejana Stankovića postignu pogodak. Intervenisao je Eraković u 49. minutu, ali je lopta stigla do Vukanovića koji je precizno gađao nebranjenu mrežu Čupića sa nešto više od desetak metara i doveo Crvenu zvezdu do prednosti. Pandan Stojićevoj šansi iz 32. minuta, bila je Ivanićeva iz 54, ali je udarac, danas veoma inspirisanog veziste, završio preko prečke. Imao je Čupić danas mnogo posla, a pažnju na sebe skrenuo je fenomenalnom paradom u 58. minutu kada je Ben sa ivice kaznenog prostora gađao rašlje, međutim, golman iz Niša je bio na visini zadatka. Talentovanog čuvara mreže je na muke stavio i Boaći u 70. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora zatresao prečku.

Sve dileme što se tiče pobednika na današnjem meču rešio je Nemanja Milunović u 79. minutu, kada je posle Gavrićevog izvođenja kornera bio najviši u skoku i pogodio mrežu Grafičara. Dva minuta kasnije Ričmond Boaći je materijalizovao Gajićev centaršut i preciznim udarcem glavom našao put do Čupićeve mreže. Pokazao je Gavrić u 86. minutu zbog čega je već sad jedan od najnadarenijih fudbalera sa srpskim pasošem. Fenomenalno je predriblao Mladenovića i uposlio Milana Gajića koji iz peterca šalje loptu u mrežu i stavlja tačku na današnji meč. Priliku do kraja susreta za Grafičar dobili su i omladinci Vladimir Prijović i Vladimir Lučić, kao i štoper rođen 2003. godine – Andrej Đurić.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama