Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Rukometašice i rukometaši ponovo na terenu

Puna dva meseca je proteklo od kako su naši rukometaši i rukometašice poslednji put bili na terenu. U međuvremenu Rukometni savez Srbije doneo je odluku da se sva takmičenja prekinu i da se na takav način okonča sezona 2019/20.

U dvorani na stadionu „Rajko Mitić“ danas su se po prvi put okupili crveno-beli rukometaši i rukometašice koji su nakon preduge pauze konalno uspeli da osete teren i loptu. Treneri naše dve ekipe Vesna Bojković i Žikica Milosavljević istakli su da predstojeći period treba shvatiti kao „pripreme pred pripreme“ koje će svkako mnogo značiti kako bi i rukometašice i rukometaši u ozbiljan rad ušli potpuno spremni.

Da podsetimo, naši rukometaši u ARKUS ligi nisu mogli da se pohvale zapaženim rezultatima u sezoni 2019/20. U momentu prekida takmičenja zauzimali su poslednju poziciju na tabeli, ali svakako raduje činjenica da su od dolaska Žikice Milosavljevića na klupu ostvarili prvo remi u Pančevu protiv najbolje ekipe ARKUS lige Dinama (26:26), da bi u poslednjem odigranom susretu savladali kod kuće Kikindu Grindeks rezultatom 26:25.

Sa druge strane rukometašice Crvene zvezde u okviru Prve lige grupa „Centar“ (treći stepen takmičenja) u poslednjem odigranom susretu poražene su od gradskog rivala ekipe SU ŽR Radnički rezultatom 22:24 čime su se u tom momentu značajno udaljile od pozicije koja vodi u viši rang, ali nakon prekida takmičenja i najavljenih proširenja liga postoji neka teoretska šansa da možda i crveno-bele budu uvrštene u tu grupu timova. Međutim, mora se ipak biti realan jer pitanje je koliko je našim rukometašicama u interesu da u ovom momentu nastupe u višem rangu.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama