Кошарка Кошарка/Вести

БИЛО ЈЕ ЛЕПО НА „КАЛИШУ“, ОД ПОНЕДЕЉКА У ДВОРАНИ

Извор: СД Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс обавили су у претходних седам дана прву основну фазу припрема за евентуални повратак на терен, пошто су обавили све неопходне тестове, укључујући и тестирање на вирус Цовид-19, а током 6 дана тренинга на отвореним теренима на Малом Калемегдану после двомесечне паузе, акценат је стављен на постепено увођење играча у тренинг након паузе која је за професионалне спортисте била изузетно дуга.

Стручни штаб на челу са првим тренером Драганом Шакотом окупио је све домаће играче који су под уговором са КК Црвена звезда, као и једног страног играча Мајкла Оџа: Капитена Бранка Лазића, Огњена Добрића, Владимира Штимца, Дејана Давидовца, Марка Јагодића Куриџу, Боришу Симанића, Немању Ненадића, Николу Јовановића, Марка Павићевића и Лазара Васића.

Сви момци су одрадили у претходним данима све што је од њих тражио стручни штаб, и у овој фази повратка на терен, на првом месту кондициони тренер црвено-белих професор Александар Лукман. Основни циљ је испуњен, екипа се вратила на терен и почела да враћа снагу, али и по први пут после 11.марта “осетила” кошеве.

Повратак у нашу кућу и на место где је стварана кошарка на овим просторима без обзира на чињеницу да се догодио у ванредним околностима, представљао је јединствену прилику да се многи врате у прошлост и подсете како је то било пре више деценија када су се на теренима КК Црвена звезда играле и првенствене утакмице.

За наш сениорски тим сада следи наредни корак и селидба у халу “Александар Николић”где ће се одржавати тренинзи од понедељка, али гужве на нашим отвореним теренима неће недостајати јер ће од понедељка на 3 терена тренирати све млађе селекције КК Црвена звезда почев од пионира…

КК Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

There are no users currently online
Скочи на траку са алаткама