Кошарка Кошарка/Вести

МАРКО ЈАГОДИЋ КУРИЏА О ПОВРАТКУ НА ТЕРЕН

Извор: СД Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су са тренинзима на отвореним теренима клуба на Малом Калемегдану, а као и претходних дана, фокус је био на лаганом стицању физичке снаге, опоравку играча након велике паузе и припреми за јаче тренинге.

У истом ритму црвено-бели ће обавити тренинге у петак и суботу, а од понедељка екипа се сели у халу „Александар Николић“ у којој ће екипа наставити рад следеће недеље.

Добро расположење међу играчима није пореметила ни повремена киша током преподневног тренинга, а комплетан стручни штаб и у четвртак имао је на располагању све домаће играче и Мајкла Оџа.

Крилни центар Марко Јагодић Куриџа који је од доласка у Црвену звезду показао да ће бити појачање за црвено-беле, истиче да су сви задовољни што су поново на терену али да ће до повратка у завидну форму протећи доста времена. Тренинг по киши вратио га је у нека ранија времена.

– Давно је било када сам као клинац тренирао по киши, али без обзира на то одрадили смо све што је Сале Лукман (кондициони тренер) планирао за овај тренинг. Нсастављамо по плану, уводимо се полако у неки озбиљнији тренинг и мислим да би требало да буде времена за све. Наравно, прво чекамо да видимо како ће се развити ситуација што се тиче играња и према томе нас тренери и уводе у сваки нови тренинг и даљи рад. Срећа је што ипак можемо лагано да се уведемо у рад и припремимо се за јаче тренинге који долазе у некој блиској будућности – рекао је Куриџа.

„Лагани“ тренинзи после двомесечне паузе ипак нису тако лаки за играче који су прекинули сезону у тренуцима када је требало да играју најважније и најјаче утакмице у сезони.

– Искрено, без обзира на све, једва сам чекао да се вратим на терен и да почнем да тренирам. Много је лакше када имаш програм него када трчиш сам, без обзира што морамо да поштујемо физичку дистанцу и све мере. Не пада ми тешко, али сигурно да има играча којима то мало теже пада, који осећају неке болове али то је све нормално на сваком почетку и очекујем да кроз све то прођемо добро. Морамо да будемо стрпљиви и упорни и све ће то бити добро и доћи на своје место.

Након овакве паузе једно од питања је како да се настави, како ће то изгледати и шта очекује играче у наредном периоду.

– Нама ће бити као и свима осталима. Радимо по програму који нам дају наши људи из клуба и стручног штаба који знају шта треба да радимо. Ништа нама неће бити боље или лошије него другим екипама. Не знам шта да кажем, води се велика полемика, моје мишљење је да ми као играчи сигурно волимо више да играмо него да тренирамо. Међутим, није на нама да одлучујемо, то није наш посао, радићемо онако како нам се буде рекло и шта се одлучи – рекао је Марко Јагодић Куриџа.

Скочи на траку са алаткама