Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

ЂОРЂЕВИЋ: ПРАВИМО ИГРАЧЕ ЗА ПРВИ ТИМ

Извор: СД Црвена звезда

Импресивну сезону иза себе имају омладинци Црвене звезде које са клупе предводи бивши капитен нашег сениорског тима, а садашњи стратег и учитељ дечака рођених претежно 2002. године. Славољуб Ђорђевић је резимирао фудбалску годину наших бисера који су се доминантно и без пораза окитили титулом првака Омладинске лиге Србије.

– Деца годинама играју на високом нивоу и резултати који су дошли нису случајност. Верујем у њих, они су прави момци и зато су шампиони. Криво ми је што је првенство прекинуто, али то је Божија воља и ситуација је таква на глобалном нивоу, тако да морамо стоички да је прихватимо. Презадовољан сам урађеним, јер смо освојили првенство што нам је био први такмичарски циљ, затим и што смо направили озбиљан успех у Европи, а најважније од свега је да су играчи напредовали у физичком и психолошким смислу, те да стасавају за сениорски фудбал. Много су нам значили мечеви на европској сцени – почиње причу Ђорђевић.

Управо је приоритет наше Омладинске школе развој и фабриковање играча за “велику сцену”, односно за дрес првог тима Црвене звезде, а сви постигнути резултати су само додатна сатисфакција, на том путу.

– Кад се резултат поклопи са развојем играча, то је оно право. Велика је ствар узети титулу и то као најмлађа екипа, све то даје на тежини, уз то смо и прошле године били шампиони Кадетске лиге Србије. Ове сезоне, без пораза у границама Србије. Све то је феноменално, али понављам да је мени заиста најбитније да се они формирају као играчи и људи и да их што више буде у сениорском тиму Црвене звезде. Желим што више њих да видим на “Маракани” у наредном периоду. Они о томе сањају, за то се боре и даће Бог да то остваре.

Првом тиму Црвене звезде су већ прикључени Андрија Катић, Урош Благојевић и Илија Бабић, а Ђорђевић је оптимистичан по питању развоја његових бисера.

– Поносан сам на њих. Уз њих тројицу, има ту још много момака који могу да буду првотимци Црвене звезде. Свако ко воли клуб буде пресрећан када неко дете из Омладинске школе заврши на “Маракани”, а замислите како је мени који их тренирам већ три године. За мене је управо то највеће задовољство – подвлачи Ђорђевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама