Fudbal Fudbal/Vesti

KATIĆ: UČIM OD BORJANA I POPOVIĆA

Izvor: SD Crvena zvezda

Talentovani čuvar mreže našeg omladinskog tima Andrija Katić, polako, ali sigurno krči put ka budućoj Zvezdinoj jedinici. Fenomenalne partije golmana iz Trstenika u domaćim, ali i evropskim okvirima, nisu prošle nezapaženo kod Dejana Stankovića koji je mladog Katića priključio seniorskom timu Crvene zvezde na početku prolećnog dela sezone.

– Čast je trenirati na pomoćnim terenima Marakane i deliti svlačionicu sa Borjanom i Popovićem. Zaista sam bio presrećan kada sam dobio poziv iz prvog tima, a dogovor je ostao da i dalje budem na raspolaganju omladincima kako bih imao što više mečeva „u rukama“. Trudim se da učim od iskusnijih golmana, da kupim „fore“ i da vreme provedeno sa njima bude maksimalno u korist mog napretka – počinje razgovor Katić.

Posle dobrih partija u omladincima, usledio je poziv iz prvog tima.

– Fenomenalnu sezonu sam imao u omladincima. Suvereno smo prvi na tabeli u Srbiji i zasluženo osvojili titulu, a u Ligi šampiona za mlade smo uspeli da pomerimo neke granice i plasiramo se među 16 najboljih juniorskih ekipa u Evropi. To je ogroman uspeh. Poziv među seniore došao je kao nagrada za sve to, ali i za moj naporan rad.

Uželeo se Katić rada sa loptom, a od prošlog ponedeljka se vratio u puni trenažni proces pod strogom komandom Bojana Jorgačevića, trenera golmana našeg seniorskog tima.

– Mnogo mi je nedostajao stadion, treninzi i sve što ide uz to. Ipak, prijalo mi je vreme koje sam proveo kod kuće, zaista sam uživao sa porodicom, ali opet, želeo sam što pre da se vratimo u trenažni proces. Krenuli smo u ponedeljak, dobro za sada radimo i verujem da će tako i ostati.

Katić je već osetio barut seniorskog fudbala, jer je kao šesnaestogodišnjak debitovao za prvi tim Jagodine. Ipak, najveća želja mu je da zaigra za Crvenu zvezdu.

– Moje je da se trudim, radim i da zaslužim šansu da stanem između stativa u dresu Crvene zvezde – podvlači Katić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama