Фудбал Фудбал/Вести

КАТИЋ: УЧИМ ОД БОРЈАНА И ПОПОВИЋА

Извор: СД Црвена звезда

Талентовани чувар мреже нашег омладинског тима Андрија Катић, полако, али сигурно крчи пут ка будућој Звездиној јединици. Феноменалне партије голмана из Трстеника у домаћим, али и европским оквирима, нису прошле незапажено код Дејана Станковића који је младог Катића прикључио сениорском тиму Црвене звезде на почетку пролећног дела сезоне.

– Част је тренирати на помоћним теренима Маракане и делити свлачионицу са Борјаном и Поповићем. Заиста сам био пресрећан када сам добио позив из првог тима, а договор је остао да и даље будем на располагању омладинцима како бих имао што више мечева „у рукама“. Трудим се да учим од искуснијих голмана, да купим „форе“ и да време проведено са њима буде максимално у корист мог напретка – почиње разговор Катић.

После добрих партија у омладинцима, уследио је позив из првог тима.

– Феноменалну сезону сам имао у омладинцима. Суверено смо први на табели у Србији и заслужено освојили титулу, а у Лиги шампиона за младе смо успели да померимо неке границе и пласирамо се међу 16 најбољих јуниорских екипа у Европи. То је огроман успех. Позив међу сениоре дошао је као награда за све то, али и за мој напоран рад.

Ужелео се Катић рада са лоптом, а од прошлог понедељка се вратио у пуни тренажни процес под строгом командом Бојана Јоргачевића, тренера голмана нашег сениорског тима.

– Много ми је недостајао стадион, тренинзи и све што иде уз то. Ипак, пријало ми је време које сам провео код куће, заиста сам уживао са породицом, али опет, желео сам што пре да се вратимо у тренажни процес. Кренули смо у понедељак, добро за сада радимо и верујем да ће тако и остати.

Катић је већ осетио барут сениорског фудбала, јер је као шеснаестогодишњак дебитовао за први тим Јагодине. Ипак, највећа жеља му је да заигра за Црвену звезду.

– Моје је да се трудим, радим и да заслужим шансу да станем између статива у дресу Црвене звезде – подвлачи Катић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама