Ostali sportovi SDCZ

Priče iz istorije – Dragan Jovanović

75 godina velike Zvezde!

„Sedamdesetpet godina Sportskog društva Crvena zvezda! Sedamdesetpet godina radosti, pobeda, poraza, sreće, strasti, pa i tuge. Sportsko društvo Crvena zvezda je priča o ugledu i značaju sporta. Priča o uspomenama na velike pobede. Priča o velikim klubovima. Priča o izuzetnim rezultatima Zvezdinih sportista koji su 75 godina predstavljali i ubuduće će predstavljati ambasadore sporta svoje Crvene zvezde, Beograda i Srbije.“ (Zoran Avramović, glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije i direktor Crvena zvezda marketinga, iz uvodnika broj 669)

Dragan Jovanović je rođen 10. oktobra 1977. godine u Beogradu. Gagi je profesionalni kikbokser koji se popeo na krov Evrope i sveta. Pobeđivao je efektno, držeći lekcije rivalima. On je div ovog sporta.

Prvu veliku titulu osvojio je u lou kiku 2001. godine kada je trijumfovao na Balkanskom šampionatu. Usledile su dve srebrne medalje, 2001. godine u taikikboksingu na Svetskom prvenstvu i 2002. godine u lou kiku na Evropskom prvenstvu. Evropski šampion u profi ful kontaktu postao je 2004. godine.

Iste godine Jovanović je ponovo osvojio titulu na Balkanskom šampionatu, a 2005. godine je opet izgubio u finalu Svetsku prvenstva, ovoga puta u lou kiku, pa se zadovoljio srebrnom medaljom.

Naredne dve godine Zvezdin kikbokser je ostvario svoje snove. Postao je prvak Evrope u lou kiku 2006, a potom i šampion sveta 2007. godine.

Usledio je period kada je Gagi osvajao srebrne medalje na evropskim i svetskim takmičenjima, da bi 2012. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom Kupu u lou kiku, a onda i šampionsku titulu na Evropskom prvenstvu u lou kiku iste godine.

Višestruki je prvak države u ful kontaktu, lou kiku i taikikboksingu. Nakon profesionalne karijere postao je trener i sada je u svojoj Crvenoj zvezdi gde sa čitavim trenerskim timom stvara nove svetske i evropske šampione.

Sportsko društvo Crvena zvezda i Zvezdina revija dva puta su Jovanovića proglasili za najboljeg sportistu crveno-bele porodice, 2007. i 2012. godine.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama