Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Zvezda savladala Kikindu

Crveno-beli rukometaši savladali ekipu Kikinde Grindeks u „Šumicama“ u okviru 21.kola ARKUS lige – 26:25 (14:12). Utakmica je odigrana bez prisustva publike zbog prevencije širenja koronavirusa.

Crvena zvezda je ostvarila veoma bitnu pobedu protiv direktnog konkurenta u plej-autu, ukoliko bude odigran. Kikinđani su ovim porazom izgubili nadu da mogu da izbegnu plej-aut, zbog lošijeg međusobnog skora sa Šamotom, pa će u doigravanje, u koje se prenose bodovi učesnika, biti u podređenom položaju.

Ukoliko plej-aut i bude odigran, odlukom Vlade Republike Srbije zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) proglašeno je vanredno stanje i do daljeg se odlažu sva sportska takmičenja.

Za Crvenu zvezdu su nastupili i Damjan Blečić i Jovan Stojanović, pa je Žikica Milosavljević imao veći roster, i iskusniju ekipu u bitnom meču. Veliki peh i problem je nova povreda Bojana Todorovića.

Od samog starta meča videli smo veliku želju i energiju crveno-belih da zabeleže trijumf, nakon dobrog rezultata u Pančevu. Posle rezultatske klackalice u prvom delu poluvremena, videli smo i veliki broj isključenja i sedmeraca u prvom poluvremenu, Zvezda je preko Rajičevića i Horvata stigla do dva gola razlike (7:5), vođstvo koje održavala do finiša, kada je Horvat sa 3 gola doneo maksimalnih „plus 4“ – 14:10. Jelić je zaustavio udarac bivšeg Zvezdinog kapitena Milana Pavlova sa sedam metara, ali su iskusni znalac Pavlov i Vrgović sa krila doneli 14:12 gostima za poluvreme. Zvezda je mogla da povisi prednost, brzinu i poletnost je iskoristio Aleksa Tufegdžić, iznudio sedmerac, ali je udarac kapitena Rajičevića zaustavio golman Kikinde, Slavko Miškov.

I u nastavku je Zvezda imala kontinuitet vođstva od dva do tri gola, pogađali su Horvat i Stanojević sa devet metara, siguran je bio Utvić sa penala, ali je Stanimir Komarek držao priključak svojoj ekipi, (22:20). U nekoliko navrata crveno-beli su mogli da iskoriste prednost igrača više i prelome susret pre kraja, ali nisu uspevali da u završnici nađu pravo rešenje. 55.minut je mogao da bude i presudan. Zvezda je imala 25:23 i sedmerac, ali udarac Stanojevića je zaustavio Miškov. To je bio veliki vetar u leđa gostima iz Kikinde, Milan Lisica sa dva gola donosi izjednačenje u 58.minutu, (25:25). Zvezda je imala igrača više nakon trećeg isključenja Golića, Horvat je preuzeo odgovornost i pogodio, a gosti su imali 20 sekundi za poslednji napad. Janko Gemaljević je sačuvao pobedu, uspeo je da odbrani udarac Lisice iz veoma izgledne pozicije na četiri sekunde do kraja, i rezultat na semaforu je ostao 26:25.

Najefikasniji u redovima ekipe Žikice Milosavljevića bio je kapiten Ivan Rajičević sa 8 golova, Ivan Horvat je postigao 7, po 4 Bogdan Utvić i Aleksandar Stanojević.

Crvena zvezda je u poslednjem kolu trebala da gostuje u Zrenjaninu, ekipi Proletera, još jednom direktnom konkurentu u plej-autu. U plej-aut doigravanju se pored Crvene zvezde, Proletera i Kikinde našao i Obilić.

21.kolo, ARKUS liga

CRVENA ZVEZDA – KIKINDA GRINDEKS 26:25 (14:12)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 0. Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac), Darko Stefanović (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 20, Kikinda 14 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 7(5), Kikinda 7(5).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Jovanović, Horvat 7, Stojanović, Blečić, Vuković, Gemaljević, Majes, Rajičević 8 (2), Jelić, Kajganić, Tufegdžić 1, Utvić 4 (3), Stanojević 4, Erić 1, Božović 1. Trener: Žikica Milosavljević

KIKINDA: Kovačević, Barjaktarović 1, Dukatarov, Lisica 7, Golić 2, Prodanović, Kenjalo, Pavlov 2, Miškov, Stanković, Vrgović 4, Trumbetaš, Kosanović, Komarek 9 (5). Trener: Vladimir Mitreski

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama