Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Odbojkašima novi bodovi

Odbojkaši Crvene zvezde su u Staroj Pazovi, u okviru IV kola Mini lige, maksimalnim rezultatom savladali ekipu Jedinstva sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:17).

U sali bez publike u Staroj Pazovi Crvena zvezda je odigrala meč u kome je pobeda bila od velike važnosti za plasman u donjem delu tabele.

Tomislav Kukanjac je Aleksandru Gmitroviću dao priliku na mestu korektora u startnoj postavi. Do polovine prvoga seta se vodila izjednačena borba, da bi od rezultata 15:16 Crvena zvezda uspela da napravi značajniju razliku. Milutin Nejić je prvo bio uspešan u smeču, a zatim je i servirao neodbranjivo. Luka Tadić mu se pridružio poenima iz bloka i napada i semafor je pokazao 16:21. Do kraja seta odbojkaši Crvene zvezde su bili sigurni u svim elementima igre i osvojili prvi set.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je bila još sigurnija. Željko Vukelić, trener domaćeg tima, je polovinom drugog seta iz igre izveo iskusnog primača, Branka Roljića, i umesto njega uveo Majstorovića. Sa druge strane, dobra igra i vođstvo od 22:15 je omogućila Kukanjcu da pruži šansu još nekim igračima, pa su tako umesto Petkovića, Pavlovića i Gmitrovića zaigrali Stefanović, Meljanac i Dodić. I drugi set je ubedljivo pripao našim odbojkašima.

Ravnopravno je bilo i u trećem setu samo do 10:10, a tada je Nejić sa tri uspešna napada najavio Zvezdinu seriju poena. Posle Gmitrovićevog rafala, Zvezda je povela sa 21:14. Opet je Kukanjac imao priliku da vrši izmene, pa je tako u igru ušao i bloker Marko Sinđelić koji je dugo bio odsutan zbog povrede. Na kraju je Crvena zvezda potrvrdila svoju dominaciju u ovom meču sa ubedljivih 25:17.

U petom kolu Mini lige Crvena zvezda će gostovati u Kraljevu ekipi Ribnice.

JEDINSTVO – CRVENA ZVEZDA 0:3 (21:25, 19:25, 17:25)

Stara Pazova, dvorana: HS „Stara Pazova“. Gledalaca: 0 Sudije: Tomislav Popović i Goran Gradinski.

JEDINSTVO: Mladenović, Stanković 2, Radivojević (libero), Ilinčić (libero), Pešut 4, Radišić 1, Majstorović 2, Pajić 11, Škrbić 7, Mirković 2, Paravinja, Roljić 3, Nadaždin 5. Trener: Željko Vukelić

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 1, Jevtić (libero), Petković, Tadić 8, Nikolić U. 5, Nejić 21, Sinđelić 1, Dodić, Pavlović 3, Gmitrović 16, Stefanović. Nisu igrali: Nikolić A., Andonović i Trifunović (libero). Trener: Tomislav Kukanjac

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama