Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila protiv Napretka

Crvena zvezda je u meču bez prisustva publike autoritativnom igrom pobedila Napredak 3:0 (1:0) u 26. kolu Superlige Srbije i zadržala je prednost od 11 bodova u odnosu na pratioca. Tomane je u 22. minutu postigao vodeći pogodak, prednost je prvencem u crveno-belom dresu uvećao Željko Gavrić u 53, a tačku na ubedljivu pobedu stavio je Mirko Ivanić u 88. minutu.

Crvena zvezda – Napredak 3:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Bez prisustva publike.

Sudija: Jovan Šegrt (Beograd).

Strelci: Tomane u 22, Gavrić u 53. i Ivanić u 88. minutu.

Žuti kartoni: Ćuković, Aleksić (Napredak).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Degenek, Ben, Petrović (od 69. Ivanić), Nikolić, Gavrić (od 79. Garsija), Tomane, Pavkov (od 59. Jovičić).

Rezerve: Popović, Gajić, Jovičić, Ivanić, Garsija, Milunović, Jovančić.

Napredak: Kordić, Obradović, Ožegović, Pajović, Ćuković, Desančić (od 75. Bjeloš), Markoski (od 61. Mijić), Aleksić, Stević, Vušurović (od 46. Gavrić), Ilić.

Rezerve: Andrijanić, Lakić-Pešić, Eskić, Gavrić, Bjeloš, Mijić, Aksentijević.

Crvena zvezda je od starta utakmice koja se odigrala bez prisustva publike krenula ofanzivno kako bi što pre rešila pitanje pobednika protiv ekipe iz Kruševca koja je u prolećnom delu osvojila samo dva boda.Milan Pavkov je već u 3. minutu šutirao glavom posle centaršuta Gavrića ali je lopta otišla pored gola. Dva minuta kasnije El Fardu Ben je šutirao sa 16 metara, međutim Kordić je uspeo da izbaci loptu u korner, a iz njega je u već uigranoj akciji Marko Gobeljić volej udarcem sa 18 metara loptu poslao pored gola. Naš tim je presingom kontrolisao utakmicu, međutim, nije bilo dobrog završnog pasa za ofanzivce pa je bunker gostiju odolevao. Sjajno su Ben i Gobeljić izigrali odbranu Napretka, bek nešg tima je odlično centrirao, Tomane šutirao glavom sa pet metara ali je Kordić sjajno intervenisao u 20. minutu. Bunker Kruševljana srušen je u 22. minutu. Gavrić je izveo korner, Milan Pavkov prebacio loptu preko odbrane a Tomane je poslao glavom u mrežu. Mladi Andrej Ilić ga je tom prilikom udario u glavu pa je Portugalcu ukazivana pomoć zbog rasekotine u ustima. Čim se vratio na teren, Tomane je dobio odlično loptu na 15 metara, srušio ga je Ćuković a sudija Šegrt je pokazao na belu tačku.

Radovan Pankov je u 26. minutu preuzeo odgovornost, ali je sa 11 metara pogodio prečku što je drugi promašeni penal ovog proleća posle Benovog protiv Čukaričkog. Nije stala Zvezda, nastavila je presingom da pritiska rivala tražeći novi pogodak. Ponovo je Kordić bio na visini zadatka posle dobrog udarca Željka Gavrića sa preko 20 metara. Još dva puta je Gavrić pokušavao da postigne prvenac, u 42. minutu je gađao za malo pored gola, dok je na isteku prvog dela Gordić izašao kao pobednik posle udarca iz slobodnog udarca sa 23 metra. Naš tim je propustio da ostvari ubedljiviju prednost, ali je Napredak bio potpuno bezopasan i bez ijednog šuta na gol nezaposlenog Milana Borjana.

Mogao je Milan Pavkov da uveća prednost već posle 40-tak sekundi drugog dela jer je sam izašao pred Kordića ali u dva navrata nije uspeo da nadmudri golmana Kruševljana, najzaslužnijeg što je Napredak imao mali minus u prvom delu. Željko Gavrić je bio vrlo raspoložen za igru i u 53. minutu povisio je prednost postižući prvenac u dresu Crvene zvezde. Veljko Nikolić ga je odlično uposlio, a on je ispod Kordića sa desetak metara poslao loptu u sam ugao. Dva sjajna poteza Bena u 63. minutu nisu rezultirala i golom jer se napadaču Komora ponovo u nameri da postigne 14. gol u ligi isprečio odlični Kordić što mu je u tom momentu bila 10. odbrana! Kruševljani su prvi put došli u kakvu takvu poziciju da ugroze Borjana u 67. minutu ali je Aleksić sa 14 metara šutirao pored gola. Dva atraktivna poteza Tomanea i Bena nažalost nisu urodili plodom jer je Ivaniću lopta bila previsoka a bio je usamljen na pet metara. Kordić se istakao i u 74. minutu posle šuta Branka Jovičića sa sedam metara. Imao je Mirko Ivanić solidnu priliku u 81. minutu za treći gol posle asistencije Bena ali je iskosa pogodio samo spoljni deo mreže. Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Mirko Ivanić u 88. minutu. Ben je sjajno uposlio “osmicu” našeg tima koji je rutinski matirao Kordića.

Crvena zvezda ostvarila je i 22. pobedu u Superligi i sigurno korača ka odbrani titule.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama