Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда славила против Напретка

Црвена звезда је у мечу без присуства публике ауторитативном игром победила Напредак 3:0 (1:0) у 26. колу Суперлиге Србије и задржала је предност од 11 бодова у односу на пратиоца. Томане је у 22. минуту постигао водећи погодак, предност је првенцем у црвено-белом дресу увећао Жељко Гаврић у 53, а тачку на убедљиву победу ставио је Мирко Иванић у 88. минуту.

Црвена звезда – Напредак 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Без присуства публике.

Судија: Јован Шегрт (Београд).

Стрелци: Томане у 22, Гаврић у 53. и Иванић у 88. минуту.

Жути картони: Ћуковић, Алексић (Напредак).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Дегенек, Бен, Петровић (од 69. Иванић), Николић, Гаврић (од 79. Гарсија), Томане, Павков (од 59. Јовичић).

Резерве: Поповић, Гајић, Јовичић, Иванић, Гарсија, Милуновић, Јованчић.

Напредак: Кордић, Обрадовић, Ожеговић, Пајовић, Ћуковић, Десанчић (од 75. Бјелош), Маркоски (од 61. Мијић), Алексић, Стевић, Вушуровић (од 46. Гаврић), Илић.

Резерве: Андријанић, Лакић-Пешић, Ескић, Гаврић, Бјелош, Мијић, Аксентијевић.

Црвена звезда је од старта утакмице која се одиграла без присуства публике кренула офанзивно како би што пре решила питање победника против екипе из Крушевца која је у пролећном делу освојила само два бода.Милан Павков је већ у 3. минуту шутирао главом после центаршута Гаврића али је лопта отишла поред гола. Два минута касније Ел Фарду Бен је шутирао са 16 метара, међутим Кордић је успео да избаци лопту у корнер, а из њега је у већ уиграној акцији Марко Гобељић волеј ударцем са 18 метара лопту послао поред гола. Наш тим је пресингом контролисао утакмицу, међутим, није било доброг завршног паса за офанзивце па је бункер гостију одолевао. Сјајно су Бен и Гобељић изиграли одбрану Напретка, бек нешг тима је одлично центрирао, Томане шутирао главом са пет метара али је Кордић сјајно интервенисао у 20. минуту. Бункер Крушевљана срушен је у 22. минуту. Гаврић је извео корнер, Милан Павков пребацио лопту преко одбране а Томане је послао главом у мрежу. Млади Андреј Илић га је том приликом ударио у главу па је Португалцу указивана помоћ због расекотине у устима. Чим се вратио на терен, Томане је добио одлично лопту на 15 метара, срушио га је Ћуковић а судија Шегрт је показао на белу тачку.

Радован Панков је у 26. минуту преузео одговорност, али је са 11 метара погодио пречку што је други промашени пенал овог пролећа после Беновог против Чукаричког. Није стала Звезда, наставила је пресингом да притиска ривала тражећи нови погодак. Поново је Кордић био на висини задатка после доброг ударца Жељка Гаврића са преко 20 метара. Још два пута је Гаврић покушавао да постигне првенац, у 42. минуту је гађао за мало поред гола, док је на истеку првог дела Гордић изашао као победник после ударца из слободног ударца са 23 метра. Наш тим је пропустио да оствари убедљивију предност, али је Напредак био потпуно безопасан и без иједног шута на гол незапосленог Милана Борјана.

Могао је Милан Павков да увећа предност већ после 40-так секунди другог дела јер је сам изашао пред Кордића али у два наврата није успео да надмудри голмана Крушевљана, најзаслужнијег што је Напредак имао мали минус у првом делу. Жељко Гаврић је био врло расположен за игру и у 53. минуту повисио је предност постижући првенац у дресу Црвене звезде. Вељко Николић га је одлично упослио, а он је испод Кордића са десетак метара послао лопту у сам угао. Два сјајна потеза Бена у 63. минуту нису резултирала и голом јер се нападачу Комора поново у намери да постигне 14. гол у лиги испречио одлични Кордић што му је у том моменту била 10. одбрана! Крушевљани су први пут дошли у какву такву позицију да угрозе Борјана у 67. минуту али је Алексић са 14 метара шутирао поред гола. Два атрактивна потеза Томанеа и Бена нажалост нису уродили плодом јер је Иванићу лопта била превисока а био је усамљен на пет метара. Кордић се истакао и у 74. минуту после шута Бранка Јовичића са седам метара. Имао је Мирко Иванић солидну прилику у 81. минуту за трећи гол после асистенције Бена али је искоса погодио само спољни део мреже. Тачку на убедљив тријумф ставио је Мирко Иванић у 88. минуту. Бен је сјајно упослио “осмицу” нашег тима који је рутински матирао Кордића.

Црвена звезда остварила је и 22. победу у Суперлиги и сигурно корача ка одбрани титуле.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама