Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда победом против ФМП-а обезбедила плеј оф АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су нову победу у АБА лиги, пошто су као гости савладали екипу ФМП-а резултатом 87:79 (26:16, 30:19, 21:19, 10:25) у утакмици 21.кола регионалног такмичења.

Црвено-бели су остварили 14. победу у првенству уз 6 пораза (меч 13.кола у Подгорици није још увек одигран нити регистрован) а најефикаснији у Железнику био је са Штимац са 17 поена.

Меч у ФМП Арени почео је у добром ритму по црвено-беле, уводне поене убацио је Џенкинс за три поена и практично од тог тренутка црвено-бели су водили. Предност је захваљујући доброј роли Штимца расла, Џенкинс је убацио две тројке из два покушаја (другу за прву осетнију предност од 16-8), добра одбрана и доста трчања донели су црвено-белима отворене позиције за шут, касније и неколико слободних бацања и прва деоница завршена је предношћу Црвене звезде 26:16.

И у другој деоници настављено је у истом ритму, у нападу главне улоге преузели су Оџо испод коша, Перпероглу и Пантер на спољним позицијама, и након тројке грчког крила црвено-бели су повели 37:21, а након пресеченог додавања и продора Пантера и 39:21 средином друге деонице!

Та предност још више је нарасла након мини серије ФМП-а (тројка Рита, па двојка Раданова) након три везане тројке Симанића и три напада, па је у 17.минуту било 50:27, а до краја полувремена на семафору је стајало 56:35 након поена Раданова (Перпероглу 11, Симанић 9 поена…)

Током првог полувремена у коме су црвено-бели показали поново изванредну шпутерску форму као у мечу са Макабијем, чак 10 играча уписало се у листу стрелаца (поред Добрића и Куриџе, у понедељак ни Берон није био у протоколу због лакше повреде).

У другом полувремену уз равномерно подељену минутажу играча Црвене звезде, виђена је допадљива кошарка, доста лепих потеза и кошева, неколико мини рола Штимца, па је на крају треће четвртине било 77:54 за црвено-беле (15 поена Штимца, 11 Перпероглуа и Гиста)…

Последња деоница одиграна је разумљиво у лаганијем ритму од стране обе екипе, пошто је резултатски меч био одлучен. Домаћи су ангажованијом игром и уз неколико тројки и шутеве са дистанце, смањили разлику па је на семафору после 40 минута кошарке стајало 79:87 у лепој кошаркашкој представи у Железнику.

КК Црвена звезда мтс:Пантер 6, Браун 4, Перпероглу 13, Давидовац, Лазић 5, Гист 11, Лукас 2, Џенкинс 6, Симанић 13, Оџо 3, Јовановић, Штимац 17.

Црвено-бели у последњем колу дочекују екипу Задра у понедељак у хали „Александар Николић“ а пре тога у среду путују у Мадрид, где их чека врло тежак меч против мадриског Реала у „Визинк Центру“.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама