Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje FMP-u

Nakon velike pobede nad ekipom Makabija, košarkaši Crvene zvezde prebacuju se na „abaligaški“ kolosek, i već u ponedeljak igraju meč 21. kola regionalnog takmičenja protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja ove sezone, ekipe FMP-a.

Tim iz Železnika propisno je namučio crveno-bele u prvom susretu u hali „Aleksandar Nikolić“, koji su meč dobili tek posle 45 minuta košarke i produžetka.

Upravo na tu činjenicu podseća trener Crvene zvezde Dragan Šakota, koji na ovom meču neće moći da računa na Ognjena Dobrića. Čarls Dženkins se oporavlja od povrede kolena, povredu zgloba ima Jagodić Kuridža, dok je udarac u petak na utakmici sa Makabijem dobio i Bili Beron.

„ Pristup prvoj utakmici koju smo odigrali sa FMP-om kao domaćini nije bio na nivou koji sam želeo, i sama dešavanja na tom meču podsećaju da moramo da budemo maksimalno oprezni. Igramo protiv vrlo talentovane, mlade i ambiciozne ekipe, koja je svoj kvalitet pokazala ne samo na toj utakmici nego i tokom cele sezone u ABA ligi. Zato samo maksimalnom, odgovornom igrom, uz maksimalan respekt prema ekipi koja nas čeka u ponedeljak, možemo da dođemo do rezultata“, rekao je prvi trener crveno-belih.

Branko Lazić, kapiten KK Crvena zvezda:

Nema mnogo nedoumica i tajni kada je naredni rival u pitanju. Agresivna, brza ekipa, koja igra vrlo čvrsto, imaju kvalitet, pobeđivali su ove sezone i na papiru jače ekipe, ostale su propisno namučili, uključujući i nas. Taj prvi meč mora da nam bude upozorenje i nauk, jer će naš rival igrati bez opterećenja. Osnovni cilj su davno ostvarili, ali radi se mladoj i ambicioznoj ekipi, i zato moramo da otvorimo dobro utakmicu i odigramo čvrsto i odgovorno“, rekao je kapiten Crvene zvezde i jedan od najboljih u prethodnom meču sa Makabijem u petak.

Utakmica FMP – Crvena zvezda igra se u ponedeljak od 17 časova, a već u sredu ekipa putuje na teško gostovanje Realu u Madridu.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama