Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује ФМП-у

Након велике победе над екипом Макабија, кошаркаши Црвене звезде пребацују се на „абалигашки“ колосек, и већ у понедељак играју меч 21. кола регионалног такмичења против једног од најпријатнијих изненађења ове сезоне, екипе ФМП-а.

Тим из Железника прописно је намучио црвено-беле у првом сусрету у хали „Александар Николић“, који су меч добили тек после 45 минута кошарке и продужетка.

Управо на ту чињеницу подсећа тренер Црвене звезде Драган Шакота, који на овом мечу неће моћи да рачуна на Огњена Добрића. Чарлс Џенкинс се опоравља од повреде колена, повреду зглоба има Јагодић Куриџа, док је ударац у петак на утакмици са Макабијем добио и Били Берон.

„ Приступ првој утакмици коју смо одиграли са ФМП-ом као домаћини није био на нивоу који сам желео, и сама дешавања на том мечу подсећају да морамо да будемо максимално опрезни. Играмо против врло талентоване, младе и амбициозне екипе, која је свој квалитет показала не само на тој утакмици него и током целе сезоне у АБА лиги. Зато само максималном, одговорном игром, уз максималан респект према екипи која нас чека у понедељак, можемо да дођемо до резултата“, рекао је први тренер црвено-белих.

Бранко Лазић, капитен КК Црвена звезда:

Нема много недоумица и тајни када је наредни ривал у питању. Агресивна, брза екипа, која игра врло чврсто, имају квалитет, побеђивали су ове сезоне и на папиру јаче екипе, остале су прописно намучили, укључујући и нас. Тај први меч мора да нам буде упозорење и наук, јер ће наш ривал играти без оптерећења. Основни циљ су давно остварили, али ради се младој и амбициозној екипи, и зато морамо да отворимо добро утакмицу и одиграмо чврсто и одговорно“, рекао је капитен Црвене звезде и један од најбољих у претходном мечу са Макабијем у петак.

Утакмица ФМП – Црвена звезда игра се у понедељак од 17 часова, а већ у среду екипа путује на тешко гостовање Реалу у Мадриду.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама