Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva u Šapcu

Crvena zvezda je kao gost, dobrom igrom, mirnom, strpljivom ubedljivo savladala Mačvu u Šapcu u 25. kolu Superlige Srbije 3:0 (3:0) i učvrstila je vođstvo na tabeli. Strelci za naš tim bili su El Fardu Ben u19. i 32. i Srđan Babić u 37. minutu.
 

Mačva – Crvena zvezda 0:3 (0:3)

Stadion: Mačve u Šapcu.

Gledalaca: 5.000.

Sudija: Dragan Čolović (Raška).

Strelci: Ben u 19. i 32, Babić u 37. minutu.

Žuti kartoni: Tošić, Ivić (Mačva), Pavkov (Crvena zvezda)

Mačva: Živković, Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić, Ivić, Ilić (od 46. Mihajlović), Dukić (od 64. Zukanović), Adamović, Milinković (od 70. Obrovac), Gigić.

Rezerve: Gordić, Jevtić, Marić, Obrovac, Mihajlović, Zukanović, Stanojević.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Degenek, Gavrić (od 71. Simić), Nikolić (od 59. Jovičić), Petrović, Ben, Tomane (od 77. Garsija), Pavkov.

Rezerve: Popović, Jovičić, Ivanić, Garsija, Simić, Jovančić, Konatar.

Crvena zvezda je na megdan Mačvi došla bez Boaćija, Rodića, Vulića, Vukanovića I Milunovića ali je uspela da odigra autoritativno, mirno, strpljivo i da još u prvom poluvremenu utre put novoj pobedi jer je stekla tri gola prednosti. Težak i natopljen teren u Šapcu naveo je trenera našeg tima Dejana Stankovića da zaigra sa dva klasična špica Pavkovim i Tomaneom i već u petom minutu mogao je da ima benefit. Gobeljić je ušao sa desne strane poslao idealan pas ka Pavkovu koji je sa pet metara pogodio golmana Živkovića. Iz kornera, Tomane je udarcem glavom poslao loptu tik pored stative. Kontrolisao je naš tim utakmicu, a Tomane je u 14. minutu umalo iznenadio Živkovića. Uputio je sa leve strane ni šut ni centaršut koji je golman domaćina uz pomoć prečke uspeo da spreči loptu da ne uđe u gol.

Stranci Crvene zvezde redovno su efikasni protiv Mačve, pogotovo Ben koji je to demonstrirao vodećim pogotkom u 19. minutu. Pavkov je bio srušen na 17 metara od gola, napadač sa Komora je iz slobodnjaka lukavo gađao golmanov ugao i doneo zasluženo vođstvo. Bio je to Benov 12. gol u Superligi, a ukupno četvrti protiv tima iz Šapca. Odlično je igrao Tomane u polju, otkrivao na vreme, čuvao loptu i uglavnom njegovom zaslugom u 32. minutu je na semaforu stajalo 0:2. Odlično se otvorio u polukontri po levoj strani, a zatim je među trojicom defanzivaca domaćina pogodio Bena u  “trepavicu” za ubedljivu prednost i 13. gol u prvenstvu. Nije Zvezda stala, Srđan Babić je u 37. minutu prekinuo seriju stranaca koji su tresli mrežu Mačve. Ben je sjajno izveo prekid sa leve strane a Babić je lako ubacio u mrežu na drugoj stativi.

Naš tim je na najbolji mogući način iskortistio svoje prilike u prvom delu, a u nastavku se slika nije mnogo menjala. Zvezda je nastavila da igra sigurno, da mirno kombinuje po sve raskvašenijem terenu ali je nedostajao onaj pravi završni pas. Trener Dejan Stanković u 59. minutu poslao je na teren Branka Jovičića kome je to bio prvi takmičarski meč od kraja jula kada je u duelu sa Helsinkijem doživeo težu povredu ligamenata kolena. Pretila je Zvezda iz prekida, ali Ben nije bio precizan. Domaćin nije uspevao nikako da pronađe način da ugrozi nezaposlenog Milana Borjana pa su ostali bez šuta u okvir gola. Naši igrači su lako i mirno priveli meč kraju i nastavili sa uspešnim igrama ovog proleća.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama