Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда убедљива у Шапцу

Црвена звезда је као гост, добром игром, мирном, стрпљивом убедљиво савладала Мачву у Шапцу у 25. колу Суперлиге Србије 3:0 (3:0) и учврстила је вођство на табели. Стрелци за наш тим били су Ел Фарду Бен у19. и 32. и Срђан Бабић у 37. минуту.
 

Мачва – Црвена звезда 0:3 (0:3)

Стадион: Мачве у Шапцу.

Гледалаца: 5.000.

Судија: Драган Чоловић (Рашка).

Стрелци: Бен у 19. и 32, Бабић у 37. минуту.

Жути картони: Тошић, Ивић (Мачва), Павков (Црвена звезда)

Мачва: Живковић, Пејовић, Јовановић, Ристивојевић, Тошић, Ивић, Илић (од 46. Михајловић), Дукић (од 64. Зукановић), Адамовић, Милинковић (од 70. Обровац), Гигић.

Резерве: Гордић, Јевтић, Марић, Обровац, Михајловић, Зукановић, Станојевић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Дегенек, Гаврић (од 71. Симић), Николић (од 59. Јовичић), Петровић, Бен, Томане (од 77. Гарсија), Павков.

Резерве: Поповић, Јовичић, Иванић, Гарсија, Симић, Јованчић, Конатар.

Црвена звезда је на мегдан Мачви дошла без Боаћија, Родића, Вулића, Вукановића И Милуновића али је успела да одигра ауторитативно, мирно, стрпљиво и да још у првом полувремену утре пут новој победи јер је стекла три гола предности. Тежак и натопљен терен у Шапцу навео је тренера нашег тима Дејана Станковића да заигра са два класична шпица Павковим и Томанеом и већ у петом минуту могао је да има бенефит. Гобељић је ушао са десне стране послао идеалан пас ка Павкову који је са пет метара погодио голмана Живковића. Из корнера, Томане је ударцем главом послао лопту тик поред стативе. Контролисао је наш тим утакмицу, а Томане је у 14. минуту умало изненадио Живковића. Упутио је са леве стране ни шут ни центаршут који је голман домаћина уз помоћ пречке успео да спречи лопту да не уђе у гол.

Странци Црвене звезде редовно су ефикасни против Мачве, поготово Бен који је то демонстрирао водећим поготком у 19. минуту. Павков је био срушен на 17 метара од гола, нападач са Комора је из слободњака лукаво гађао голманов угао и донео заслужено вођство. Био је то Бенов 12. гол у Суперлиги, а укупно четврти против тима из Шапца. Одлично је играо Томане у пољу, откривао на време, чувао лопту и углавном његовом заслугом у 32. минуту је на семафору стајало 0:2. Одлично се отворио у полуконтри по левој страни, а затим је међу тројицом дефанзиваца домаћина погодио Бена у  “трепавицу” за убедљиву предност и 13. гол у првенству. Није Звезда стала, Срђан Бабић је у 37. минуту прекинуо серију странаца који су тресли мрежу Мачве. Бен је сјајно извео прекид са леве стране а Бабић је лако убацио у мрежу на другој стативи.

Наш тим је на најбољи могући начин искортистио своје прилике у првом делу, а у наставку се слика није много мењала. Звезда је наставила да игра сигурно, да мирно комбинује по све расквашенијем терену али је недостајао онај прави завршни пас. Тренер Дејан Станковић у 59. минуту послао је на терен Бранка Јовичића коме је то био први такмичарски меч од краја јула када је у дуелу са Хелсинкијем доживео тежу повреду лигамената колена. Претила је Звезда из прекида, али Бен није био прецизан. Домаћин није успевао никако да пронађе начин да угрози незапосленог Милана Борјана па су остали без шута у оквир гола. Наши играчи су лако и мирно привели меч крају и наставили са успешним играма овог пролећа.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама