Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Raspucani kadeti protiv Teleoptika

Nastavili su sezonu kadeti Crvene zvezde na najbolji mogući način. Izabranici Marka Neđića ispratili su Teleoptik sa sedam golova u mreži (7:2) čime su se dodatno učvrstili na prvom mestu Kadetske lige Srbije, te ponovo demonstrirali kvalitet i potencijal koji poseduju. Meč je obeležilo šest različitih strelaca, a posebno lep gol bio je pogodak Nemanje Jankovića koji je petom u zaustavnom vremenu postavio konačan rezultat. 

 

Crvena zvezda – Teleoptik 7:2 (1:1)

Sudija: Stefan Mikavica.

Strelci: Lazetić u 20, J. Mituljikić u 55, Stanković u 63, Knežević u 65, Borović u 68. i Janković u 90. i 92. minutu za Crvenu zvezdu, Škundrić u 4. i Arsić u 86. minutu za Teleoptik.

Crvena zvezda: Lukić, Bjelanović (od 70. Gluščević), Ikanović, Petrović, Despotovski, Ćurić, Knežević, Stanković (od 74. Janković), Lazetić (od 68. M. Stojanović), Branković (od 66. L. Stojanović), J. Mituljikić (od 56. Borović).

Teleoptik: Novaković, Škundrić, Damjanović (od 67. Mašić), Vučetić, Radojević (od 71. Lukić), Jeremić, Đurić, Đošić (od 61. Budai), Lekić (od 71. Batuta), Alili, Đapa (od 61. Arsić).

Žuti kartoni: Radojević, Alili (Teleoptik).

Već u 4. minutu došli su gosti iz Zemuna do prednosti, kada je posle dobre akcije, mrežu Lukića pogodio desni bek Škundrić. Ipak, to je samo dodatno motivisalo naše kadete koji su krenuli u silovite napade. Pokušavali su Branković i Mituljikić da ugroze Novakovića, a udarac ovog drugog je pogodio prečku gola Teleoptika. Do izjednačenja se došlo u 20 minutu kada je Knežević poslao dobru loptu u prostor, a Lazetić rutinski poslao loptu u mrežu čime je najbolji strelac našeg kadetskog tima nastavio tamo gde je stao jesenas.

Četiri minuta kasnije i ponovo Marko Lazetić u centru pažnje. Posle ubačaja Ikanovića pokušao je lukavo da smesti loptu u mrežu, ali je njegov udarac iz prve pogodio stativu. Gol našem timu poništen je u 26. minutu, kada je Mituljikić sjajno uposlio Brankoviča koji je pogodio mrežu, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji. Driblao je Lazetić i u 36. minutu kada je pokušao da nađe agilnog Mituljikića na drugoj stativi, ali je bio izblokiran u poslednjem trenutku, a bilo je opasno i tri minuta kasnije kada je malo falilo Stankoviću da kazni nonšalantnost Škundrića i preokrene rezultat.

Igrao se 55. minut kada je Mituljikić odličnu igru krunisao golom. Sve je počelo od Brankovića koji je povukao loptu po sredini i proigrao Lazetića čiji snažan udarac Novaković odbija, ali samo do Mituljikića koji rutinski realizuje šansu i dovodi tim Marka Neđića u prednost. Imao je Branković stopostotnu šansu samo četiri minuta kasnije, ali je Novaković uspeo nogom da zaustavi udarac našeg veziste.

Isplatila se inicijativa crveno-belima kada je Stanković u 63. minutu poslao loptu u mrežu i na vrlo lucidan način nadmudrio golmana gostiju. Nije se mnogo čekalo na još jedan pogodak našeg tima. Fenomenalno je Borović prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na koju je natrčao Knežević i preciznim udarcem u 65. minutu pogodio gol Novakovića. Nezaustavljivo su delovali naši kadeti, a sjajan centaršut Kneževića je u 68. minutu u gol pretvorio napadač Borović koji je uneo dodatnu energiju našem timu po ulasku sa klupe. Smanjio je Arsić prednost u 86. minutu, ali je onda na scenu stupio Nemanja Janković. Prvo je talentovani napadač pogodio mrežu u 90. minutu, a onda je dva minuta kasnije izmamio aplauze svih prisutnih na terenima naše Omladinske škole kada je petom, posle prodora Gluščevića poslao loptu u mrežu Novakovića i postavio konačan rezultat meča.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama