Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Распуцани кадети против Телеоптика

Наставили су сезону кадети Црвене звезде на најбољи могући начин. Изабраници Марка Неђића испратили су Телеоптик са седам голова у мрежи (7:2) чиме су се додатно учврстили на првом месту Кадетске лиге Србије, те поново демонстрирали квалитет и потенцијал који поседују. Меч је обележило шест различитих стрелаца, а посебно леп гол био је погодак Немање Јанковића који је петом у зауставном времену поставио коначан резултат. 

 

Црвена звезда – Телеоптик 7:2 (1:1)

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Лазетић у 20, Ј. Митуљикић у 55, Станковић у 63, Кнежевић у 65, Боровић у 68. и Јанковић у 90. и 92. минуту за Црвену звезду, Шкундрић у 4. и Арсић у 86. минуту за Телеоптик.

Црвена звезда: Лукић, Бјелановић (од 70. Глушчевић), Икановић, Петровић, Деспотовски, Ћурић, Кнежевић, Станковић (од 74. Јанковић), Лазетић (од 68. М. Стојановић), Бранковић (од 66. Л. Стојановић), Ј. Митуљикић (од 56. Боровић).

Телеоптик: Новаковић, Шкундрић, Дамјановић (од 67. Машић), Вучетић, Радојевић (од 71. Лукић), Јеремић, Ђурић, Ђошић (од 61. Будаи), Лекић (од 71. Батута), Алили, Ђапа (од 61. Арсић).

Жути картони: Радојевић, Алили (Телеоптик).

Већ у 4. минуту дошли су гости из Земуна до предности, када је после добре акције, мрежу Лукића погодио десни бек Шкундрић. Ипак, то је само додатно мотивисало наше кадете који су кренули у силовите нападе. Покушавали су Бранковић и Митуљикић да угрозе Новаковића, а ударац овог другог је погодио пречку гола Телеоптика. До изједначења се дошло у 20 минуту када је Кнежевић послао добру лопту у простор, а Лазетић рутински послао лопту у мрежу чиме је најбољи стрелац нашег кадетског тима наставио тамо где је стао јесенас.

Четири минута касније и поново Марко Лазетић у центру пажње. После убачаја Икановића покушао је лукаво да смести лопту у мрежу, али је његов ударац из прве погодио стативу. Гол нашем тиму поништен је у 26. минуту, када је Митуљикић сјајно упослио Бранковича који је погодио мрежу, али се нашао у недозвољеној позицији. Дриблао је Лазетић и у 36. минуту када је покушао да нађе агилног Митуљикића на другој стативи, али је био изблокиран у последњем тренутку, а било је опасно и три минута касније када је мало фалило Станковићу да казни ноншалантност Шкундрића и преокрене резултат.

Играо се 55. минут када је Митуљикић одличну игру крунисао голом. Све је почело од Бранковића који је повукао лопту по средини и проиграо Лазетића чији снажан ударац Новаковић одбија, али само до Митуљикића који рутински реализује шансу и доводи тим Марка Неђића у предност. Имао је Бранковић стопостотну шансу само четири минута касније, али је Новаковић успео ногом да заустави ударац нашег везисте.

Исплатила се иницијатива црвено-белима када је Станковић у 63. минуту послао лопту у мрежу и на врло луцидан начин надмудрио голмана гостију. Није се много чекало на још један погодак нашег тима. Феноменално је Боровић прошао по десној страни и одиграо повратну лопту на коју је натрчао Кнежевић и прецизним ударцем у 65. минуту погодио гол Новаковића. Незаустављиво су деловали наши кадети, а сјајан центаршут Кнежевића је у 68. минуту у гол претворио нападач Боровић који је унео додатну енергију нашем тиму по уласку са клупе. Смањио је Арсић предност у 86. минуту, али је онда на сцену ступио Немања Јанковић. Прво је талентовани нападач погодио мрежу у 90. минуту, а онда је два минута касније измамио аплаузе свих присутних на теренима наше Омладинске школе када је петом, после продора Глушчевића послао лопту у мрежу Новаковића и поставио коначан резултат меча.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама