Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Фантастична Звезда срушила Макаби у слављеничком амбијенту!

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су 11. победу у Евролиги. У утакмици чији је амбијент у потпуности био посвећен 75. рођендану нашег клуба, црвено-бели су убедљиво поразили Макаби и нанели му тек девети пораз у овој евролигашкој сезони.

Црвено-бели су у сјајној вечери уз једну од најбољих игара потпуно заслужено и убедљиво победили израелског представника! ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАКАБИ 92-76 (27-20, 22-23, 30-15, 13-20). Пантер и Берон најефикаснији са по 22 поена, али је велики посао одрадио Владимир Штимац који је уз 12 поена имао 12 скокова и 9 изнуђених фаулова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс били су силно мотивисани да у слављеничком амбијенту остваре нову евролигашку победу. У томе су и успели! У утакмици где је виђена апсолутна контрола црвено-белих, Звезда је успела чак и убедљиво да савлада четвртопласирану екипу на табели Евролиге, славни Макаби.

Одбрана је током готово свих 40 минута била сјајна, а своје шутерско вече су имали Били Берон и Кевин Пантер и сваком је припало једно полувреме. Берон је у првој четвртини постигао невероватних 14 поена, а Пантер је бриљирао у наставку. Све је то било праћено изврсном тимском игром, чврстом одбраном, док је господар рекета на обе стране паркета био Владимир Штимац који је меч завршио са дабл-дабл учинком од 12 поена и 12 скокова.

Црвено-бели су ушли веома мотивисани у утакмицу. Играли су веома добро, а од почетка је слутило на једно феноменално шутерско вече обе екипе. Шутере је предводио Били Берон који је у раној фази погодио четири тројке без промашаја, а придружили су му се са по једном Бранко Лазић и Џејмс Гист. Након шест и по минута Звезда је шутирала шест од седам за три и имала девет поена предности, (23-14).

Међутим, ни Макаби није много заостајао у шуту. Коен је другом тројком смањио вођство домаћина. Звездин невероватан нападачки ритам је мало опао , али је Владимир Штимац доносио поене када напад није био толико течан. На крају прве четвртине Звезда је имала седам поена предности, (27-20).

Црвено-бели су играли веома добро и чували предност која је у једном тренутку могла да буде и двоцифрена да је Кевин Пантер погодио чисто полагање из украдене лопте. Чинило се да му је испала лопта када је био сам у контри, а Арон Џексон је то казнио новом тројком на другој страни, (38-33). Узвратио је у битном тренутку истом мером Стратос Перпероглу.

Међутим, још један промашен зицер, овог пута Владимира Штимца, плаћен је скупо. Новом тројком Макабија који је пришао на само три поена заостатка – 41:38. Поново су црвено-бели пронашли шут за три поена, нову тројку погодио је Пантер и исправио грешку од неколико минута раније. Уследили су нови његови поени и Звезда је одбила налет Макабија, 46-38.

Поново су црвено-бели имали неколико прилика да дођу до двоцифреног плуса, али их нису користили. Вилбекин је постигао последњи кош у првом полувремену и поново смањио разлику, 49-43.

Сјајно је на почетку другог полувремена играо Владимир Штимац. Имао је сјајну ролу на оба дела терена и био вероватно најзаслужнији за повећање предности Црвене звезде. Када је Били Берон погодио слободно бацање због техничке грешке клупе Макабија досегнута је и дуго чекана двоцифрена предност, 56-46.

Одбрана Звезде је функционисала добро, предводио је капитен Бранко Лазић. Када се капитен наградио за сјајну одбрану тројком црвено-бели су стекли 16 поена предности, али то није био крај сјајне серије јер је центарски тандем Владимир Штимац-Џејмс Гист додатно повећао вођство, 67-48.

Сјајни Владимир Штимац је већ средином трећег периода на свом конту имао сјајан дабл-дабл учинак са 12 поена и 12 скокова. Затворио је рекет на обе стране терена, а када је Кевин Пантер погодио нову тројку разлика је била великих плус 21, 72-51. Остало је још нешто више од 12 минута игре.

Тајлер Дорси је успео мало да смањи предност ривала, али је Црвена звезда била у невероватном ритму. Кевин Пантер је одбио и помисао ривала да може да се врати у меч са нових пет поена у низу за највећу предност, 77-55.

Пантер је у потпуности преузео улогу Били Берона из првог полувремена. Новим поенима је додатно повисио предност, али је Рејнолдс уз звук сирене смањио разлику на 21 поен, 79-58.

Последња четвртина била је рутинско одрађивање посла за црвено-беле упркос томе што је противник био славни Макаби. Звезда је задржала енергију коју је имала током већег дела утакмице. Одбрана је била и даље добра и никакав чудесни преокрет није могао да се догоди у овој утакмици.

Било је простора и за атрактивне потезе, за то је био заслужан Џејмс Гист који се изборио за офанзивни скок, а потом и искористио сјајну асистенцију Брауна и снажно закуцао. На одушевљење публике и за скоро па стављање тачке на овај меч.

На крају, црвено-бели су у слављеничкој атмосфери, победили великог противника и стигли до 11.победе у овој Евролигашкој сезони 92-76!

КК Црвена звезда мтс: Пантер 22п, Браун 4п, 9ас, Давидовац 2п, Лазић 8п, Берон 22п, 5ск, 4ас, Гист 12п, 5ск, Лукас 2п, 4ас, Оџо 3п, Штимац 12п, 12ск. (због повреда нису играли Јагодић Куриџа и Добрић).

У наредном колу црвено-беле очекује једно од најтежих гостовања екипи Реала, док у АБА лиги наредног понедељка следи утакмица са ФМП-ом. (17h).

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама